Tips om het toilet gezellig in te richten

Aan de inrichting van het toilet wordt meestal niet zoveel aandacht besteed. Maar ook van deze plek kan je best iets leuks maken! Met behulp van accessoires geef je het kleinste kamertje van het huis in een handomdraai een frisse, nieuwe look. Hieronder lees je onze tips om het toilet gezellig in te richten én een aantal bijpassende DIY’s.

Toilet accessoires: manden

Het toilet knapt al heel snel op met behulp van een paar leuke accessoires, zoals bijvoorbeeld manden. Als er ruimte op de grond is, kies dan voor een mand met deksel: handig voor het opbergen van wc rollen of handdoekjes. Als er niet zoveel plek is, bijvoorbeeld op een plank of een randje, kan je een kleinere maat gebruiken zoals dit mandje van wilgenteen of deze van zeegras. Ook de kleine maat oogstmand is ideaal om in het toilet neer te zetten. Je kunt er van alles in opbergen, maar je kunt dit mandje ook gebruiken om een plant in te zetten!

Toilet accessoires: gastendoekjes- en zeepjes

Met gastendoekjes- en zeepjes bepaal je de uitstraling van je toilet aan de hand van kleur en geur. Gastendoekjes zijn kleiner dan keukendoeken en fijn om naast het fonteintje in het toilet te hangen. Ook gastenzeepjes zijn kleiner dan gewone stukken zeep waardoor ze op het randje van de, meestal kleine, wasbak passen. Je kunt gastendoekjes- en zeepjes makkelijk vervangen waardoor het toilet er weer anders uitziet. Creëer bijvoorbeeld een warme sfeer, met een licht zand gastendoek en het zeepje vijg & roos, of juist een frisse look met Donker olijfgroen en katoen

Toilet accessoires: geur

Met manden, gastendoekjes- en zeepjes zorg je ervoor dat het toilet er gezellig uitziet, maar het is ook fijn als het er lekker ruikt! Dat kan heel eenvoudig met onze heerlijke geuren. Geurstokjes, of een geurkaars, kunnen in een hoek van het toilet op de grond staan, een geurzakje kan je neerzetten of ophangen en op een plank of randje kan je wierook of een geurbrander met een paar druppels etherische olie neerzetten. Keuze genoeg dus! En als je zin hebt in een andere geur kan je ook dit makkelijk veranderen. In de zomer is katoen bijvoorbeeld lekker en sandelhout past goed bij de herfst.

Hier lees je hoe je eenvoudig zelf een geurspray kunt maken. Tip: als je deze spray in het toilet wilt zetten, gebruik dan deze kleinere sprayflacon.

Nog meer tips om het toilet gezellig in te richten

Is er een kale muur in het toilet? Dan kun je die ook nog decoreren! Bijvoorbeeld met een krans van droogbloemen, of een mooie poster. Hierdoor krijgt het toilet een nog warmere uitstraling.
Een vuilnisemmertje is altijd handig op het toilet, maar het liefst wel in een klein formaat. Dit emmertje van zink is niet zo groot en ziet er leuk uit. Ideaal dus voor op het toilet!

Het toilet schoonmaken: met soda!

Nu het toilet gezellig is ingericht en de uitstraling heeft die jij wil, hebben we nog een paar milieuvriendelijke tips om de wc schoon en fris te houden.

Om te beginnen is onze toiletborstel gemaakt van beukenhout en plantaardige vezels. Hij is lekker stevig, maakt goed schoon en past precies in deze houder van gespikkeld, wit keramiek. En je kunt bij Dille & Kamille terecht voor een toiletreiniger met natuurlijke tea tree-olie. Deze reinigt effectief en ruikt lekker.

Maar, je kunt ook zelf reinigingstabletten voor het toilet maken. Met deze ‘bruistabletten’ op basis van dubbelkoolzure soda maak je op een milieuvriendelijke manier je toilet schoon. Gooi één tablet per keer in de wc en laat een tijdje bruisen. Maak de pot van het toilet vervolgens schoon met de toiletborstel. Het resultaat: een schoon en fris ruikend toilet zonder allerlei chemische schoonmaakmiddelen!

En wil je ontdekken waar je dubbelkoolzure soda nog meer voor kunt gebruiken? Lees dan hier meer over deze poetsheld.