Cake met abrikozen & amaretto confituur

Voor Kerst of voor een winterse verjaardag: deze cake, met abrikozen & amaretto confituur, gingerbreadkruiden en chocolade, is feestelijk om te serveren en heel erg lekker!



Bereidingstijd: ± 90 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en gingerbreadkruiden. Doe de boter erbij en mix tot een luchtig geheel.
  2. Voeg een voor een de eieren toe.
  3. Vet het cakeblik in, vul voor een kwart met beslag en strijk glad. Verdeel hier de confituur over, maar laat de randen vrij, en stort vervolgens de rest van het beslag erop.
  4. Bak de cake in ca. 60 minuten gaar in de oven (160 °C).
  5. Smelt de chocolade in de steelpan, giet over de afgekoelde cake en bestrooi met chocofruit.