Kerst met Dille

Hier vind je de handigste kersttips, de leukste DIY’s, ons nostalgische kerstmenu en nog veel meer inspiratie voor de mooiste tijd van het jaar!

#kerstmetdille

Een kijkje bij jou in huis

KERST IN HUIS

Kerst in huis: welke stijl past bij jou?

Onze kerstartikelen hebben een aantal dingen gemeen: ze zijn knus, vrolijk, duurzaam en feestelijk. En toch zijn ze ook te verdelen in drie verschillende stijlen. Van het Noordpoolthema met wit-blauwe tinten en lieve, vilten diertjes tot een natuurlijke of een ‘traditionele’ Kerst: welke stijl past bij jou?

Kerst tafelen

FEESTELIJK KOKEN EN TAFELEN

Inspiratie voor de kersttafel

Kerst komt eraan: en wat hebben wij er zin in! Naast samen zijn, lekker eten en een mooie boom wil je natuurlijk ook een prachtig gestylede eettafel. Wij maakten twee verschillende kersttafels: lees snel verder voor onze tips!

FEESTELIJK KOKEN EN TAFELEN

Het Dille & Kamille kerstmenu

Lekker lang tafelen en genieten van het samenzijn, je mooiste servies en flonkerende kaarsjes, heerlijk eten natuurlijk… met Kerst doen we extra ons best! We helpen je daar graag bij, van aperitief tot stijlvol dessert en ‘restjesmenu’, met feestelijke recepten in duidelijke stappen.

Kerstmenu kaartje

FEESTELIJK KOKEN EN TAFELEN

Download onze menukaart

Maak jij het Dille & Kamille kerstmenu? Of heb je iets anders in gedachten? Schrijf het menu wat je voor je gasten gaat maken op dit – gratis te downloaden – menukaartje, en leg er een op elk bord. Zo weet iedereen wat ze kunnen verwachten, en het ziet er professioneel en feestelijk uit.

EEN CREATIEVE KERST

DIY: maak je eigen snow globe

Een mooi en persoonlijk cadeautje: een zelfgemaakte eco snow globe! Maak er zeker ook een paar voor jezelf en zet ze in de vensterbank of op tafel, voor een sprookjesachtig tafereel. Ben je benieuwd hoe je ze maakt? Lees snel verder!

EEN CREATIEVE KERST

Zo pak je je kerstcadeautjes mooi in

Wij zijn er dol op: een tafel (en meestal ook een vloer) vol inpakpapier, labels, linten, washitape… Je wilt al je zorgvuldig uitgekozen cadeautjes natuurlijk ook mooi inpakken. Hoe je dit doet? Klik snel verder voor onze tips.

EEN CREATIEVE KERST

DIY: een prachtige kerstkrans

Haal de tuin in huis, en maak zelf je eigen kerstkrans! Met wat eucalyptus, besjes en dennentakjes maak je je eigen stukje Kerst: leuk voor aan de voordeur, of voor boven de eettafel. Aan de slag!

KERST IN HUIS

Een mooie samenwerking

Ken jij onze lieve, vilten kerstfiguurtjes al? Deze worden handgemaakt door onze Fair Trade leverancier in Nepal, en we doneren een deel van de opbrengst aan een goed doel. Lees snel verder voor meer informatie!

FEESTELIJK KOKEN EN TAFELEN

Recept: kerstkoekjes met anijs en vanille

Maak dit lekkere koekjesrecept om helemaal in de kerstsferen te komen. Heb je zin in een extra speciaal koekje met fruitige vulling? Ga dan voor het variatie-recept. 

EEN CREATIEVE KERST

DIY: Adventskalender, samen aftellen tot kerstavond...

Een 19e-eeuwse traditie in een nieuw jasje: deze vrolijke kalender maak je heel makkelijk zelf. En straks op 1 december doen we het eerste zakje open, op kerstavond het laatste. In elk zakje zit een mini-cadeautje!

EEN CREATIEVE KERST

DIY: kruidige cadeautjes

Natuurlijk, onze kruiden gebruik je dagelijks in je keuken. Maar je maakt er ook de leukste én lekkerste cadeautjes mee! Extra mooi: geef ze cadeau in een ouderwetse ‘apothekerspot’ – met een persoonlijk labeltje eraan.