Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Bakmix voor cakejes 500 g*
- Chocoladetablet puur, koffie & kardemom*
- 2 kopjes espresso*
- 2 kardemompeulen*
- 1 tl cacaopoeder
- 50 g roomboter
- 1 el suiker
Bereiding
- Zet 1 kopje espresso, doe het cacaopoeder erbij en laat de kardemompeulen er 10 minuten in trekken. Haal ze daarna uit de koffie.
- Maak de bakmix en voeg hier de espresso en extra roomboter aan toe.
- Rasp een derde van de reep en meng dit door het beslag.
- Schep het mengsel in de, ingevette, cakevorm.
- Verwarm de oven voor op 170 °C en bak de cake in 40-45 minuten gaar.
- Zet de andere espresso en roer de suiker erdoor.
- Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en voeg de espresso toe.
- Laat de cake afkoelen en giet de gesmolten chocolade erover.