Chocoladecake met espresso

Hou je van koffie en chocola? Dan is deze cake, met chocola (erin en erover) en espresso, echt iets voor jou!



+- 1 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Zet 1 kopje espresso, doe het cacaopoeder erbij en laat de kardemompeulen er 10 minuten in trekken. Haal ze daarna uit de koffie.
  2. Maak de bakmix en voeg hier de espresso en extra roomboter aan toe.
  3. Rasp een derde van de reep en meng dit door het beslag.
  4. Schep het mengsel in de, ingevette, cakevorm.
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C en bak de cake in 40-45 minuten gaar.
  6. Zet de andere espresso en roer de suiker erdoor.
  7. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en voeg de espresso toe.
  8. Laat de cake afkoelen en giet de gesmolten chocolade erover.