- Home
 - Laat je inspireren
 - Recepten
 - Hapjes & voorgerechten
 - Labneh balletjes
 
Labneh balletjes
Een bijzonder en lekker borrelhapje: labneh balletjes! Met paprikapoeder en chilivlokken, dille en sesamzaad en, dankzij de verschillende kruiden en specerijen, prachtig van kleur. Om zo te eten of op een toastje te smeren.
Uitlekken: ± 24 uur       Maken: ± 20 minuten

Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 1 kg Griekse yoghurt
 - 2 el amandelhoning*
 - Peper en zout*
 - Paprikapoeder*
 - Chilivlokken*
 - Dille (fijngesneden)
 - Sesamzaad
 
Bereiding
- Meng de yoghurt met de amandelhoning in de kom en voeg naar smaak peper en zout toe.
 - Zet het vergiet in de schaal. Maak de thee- of kaasdoek vochtig en leg deze in het vergiet.
 - Giet de yoghurt in de doek en laat ongeveer 24 uur uitlekken in de koelkast. Als de yoghurt goed is uitgelekt, is de labneh klaar.
 - Schep een kleine portie labneh in je hand en rol op deze manier balletjes van alle labneh (eventueel de hand licht invetten met olie).
 - Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en maak vervolgens drie bakjes: één met paprikapoeder en chilivlokken, één met dille en één met de sesamzaadjes.
 - Verdeel het aantal labneh balletjes in drieën en rol elk deel door één van de bakjes tot ze volledig bedekt zijn met kruiden of specerijen.
 - Lekker als borrelhapje of om op een toastje te smeren!
 













