Pompoenrisotto met paddenstoelen 

Onze risotto van carnarolirijst, met o.a. pompoen, wortel, ui en peterselie, is lekker smeuïg en heerlijk in combinatie met paddenstoelen en romige pompoencrème.



Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Bak de paddenstoelen in een beetje boter goudbruin.  
  2. Verhit wat olie in de pan en bak de risotto al omscheppend glazig.   
  3. Voeg de witte wijn en Parmezaanse kaas toe en bak 1 à 2 minuten mee.  
  4. Blus de rijst af met een beetje bouillon. Voeg telkens wat bouillon toe zodra het vocht is geabsorbeerd. Ga door tot de rijst beetgaar is. 
  5. Verwarm de pompoencrème in de steelpan op laag vuur. 
  6. Schep de paddenstoelen door de risotto en verdeel de warme pompoencrème erover.  
  7. Rasp voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over het gerecht.  
  8. Werk de pompoenrisotto af met een takje tijm.