Jam van rood zomerfruit
Voor 2 grote potten
Ingrediënten:
• 500
g frambozen en aardbeien (vers of diepvries)
• 500 g minuutsuiker/geleisuiker
• het sap van 1/2
citroen
Benodigdheden: aardbei-ontkroner*, kookpot/pan, pollepel*, jampotten*,
theedoek*, bord*, jamtrechter*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
- Doe het fruit samen met de suiker en het citroensap in een ruime kookpot/pan.
- Roer flink door en breng langzaam aan de kook.
- Druk met een houten lepel wat van de vruchten fijn. (Daardoor komt er pectine vrij en gaat de jam beter binden.)
- Laat ongeveer 15 minuten op een zacht vuur koken.
- Steriliseer intussen de jampotten en de deksels door ze in een pan met water minimaal 5 minuten te koken, of was ze op een heet programma in de afwasmachine. Laat ze omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
- Test of de jam voldoende is ingekookt: laat enkele druppels op een koud bord vallen. Als de jam meteen opstijft, kan je hem m.b.v. een jamtrechter in de potjes doen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.