‘Quick pickle’ van komkommer, radijsjes en wortel
Voor 3 potjes
Ingrediënten:
• bosje radijsjes
• 2 wortelen
• 1 komkommer
Voor de 'quick pickle'
• 400 ml water
• 6 el rietsuiker
• 200 ml witte wijnazijn*
• 1/2 tl zout*
• roze peperkorrels
• korianderzaad*
• steranijs*
Benodigdheden: kom*, dunschiller*, snijmesje*, inmaakpotten*, trechter*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de 'quick pickle' in een kom.
- Snijd de wortelen en de komkommer in repen met behulp van een dunschiller.
- Snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
- Doe elke soort groente in een aparte, gesteriliseerde inmaakpot.
- Voeg er telkens enkele kruiden naar keuze bij en overgiet met de inmaakvloeistof. Sluit de potten goed af en ze op een donkere, koele plek.
- Laat een half uurtje op smaak komen en serveer bijvoorbeeld bij 'pulled pork', gebraden ham of een wokgerecht.
Dit recept werd uitgewerkt vor Dille & Kamille door Manon van Aerschot van Macaron Manon.