Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 300 ml sterke Earl Grey, zwarte thee*
 - 200 g donkere rozijnen
 - 300 ml (plantaardige) melk
 - 40 g havermout
 - Vanille-extract*
 - Appeltaartkruiden*
 - Honing, amandel*
 
Bereiding
- Doe de rozijnen in een kom en giet er de hete, sterkte thee over.
 - Laat een paar uur - of een nacht - wellen. Hoe langer de rozijnen wellen, hoe sterker de theesmaak.
 - Breng de melk aan de kook, zet het vuur iets lager en voeg de havermout toe.
 - Laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
 - Voeg een paar druppeltjes vanille-extract en 2 eetlepels gewelde rozijnen toe. Laat even meekoken.
 - Schenk de havermoutpap in een kom en bestrooi met appeltaartkruiden.
 - Breng op smaak met honing.
 
Tip: De rest van de Earl Grey rozijnen kan je in een gerecht met couscous of zelfgemaakte appeltaart gebruiken.











