Saladedressings
Aziatische dressing
voor ca. 500 ml
Ingrediënten:
• 100 g chutney met mango en gember*
• 2 teentjes knoflook, geperst
• geraspte schil van 2 limoenen
• 1 bosje koriander, de blaadjes fijngehakt
• 100 ml rijstazijn
• 100 ml sojasaus
• 200 ml neutrale olie (bv. koolzaad- of zonnebloemolie)
• zout*
• versgemalen zwarte peper*
• 1 stengel citroengras, in de lengte doormidden gesneden (deze voeg je later toe)
• 1 rood pepertje (dit voeg je later toe)
Benodigdheden: beugelfles (0,5 liter), theedoek*, kom*, pollepel*, garde*, trechter*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Was een beugelfles (0,5 liter) af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel om met schoon water en laat tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
- Meng chutney, knoflook, limoenrasp en koriander door elkaar in een kom.
- Voeg de rijstazijn en de sojasaus toe en roer alles door elkaar.
- Voeg nu in een dun straaltje de olie toe en klop met je garde tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de vinaigrette in de schone beugelfles, sluit af en schud een paar keer flink.
- Doe het citroengras en het pepertje bij de dressing in de fles.
Voor de caesardressing
voor ca. 500 ml
Ingrediënten:
• 200 ml dikke (Griekse) yoghurt
• 6 zoute ansjovisfilets uit olie, heel fijn gesneden
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 50 g mosterd
• 150 ml olijfolie*
• zout*
• versgemalen zwarte peper
Benodigdheden: beugelfles (0,5 liter), theedoek*, kom*, pollepel*, garde*, trechter*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Was een beugelfles (0,5 liter) af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel om met schoon water en laat tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
- Meng yoghurt, knoflook, mosterd en de fijngesneden ansjovisfilets door elkaar in een kom.
- Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe. Klop met een garde tot je een gladde saus hebt.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Giet de dressing door een trechter in de schone beugelfles, sluit af en schud een paar keer flink.
Deze recepten komen uit Keukengeheimen, een uitgave van Dille & Kamille. Klik hier voor meer informatie.