Saffraanmayonaise

Ingrediënten
• 4 eidooiers
• 1 el natuurazijn
• 1 el mosterd*
• 1 el lauw water
• 4 dl arachideolie
• zout*
• versgemalen zwarte peper*  
• 1 el citroensap
• enkele saffraandraadjes*

Benodigdheden: mengkom*, garde*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Klop de eidooiers los met een mixer of garde.
  2. Doe er de azijn, de mosterd en het water bij.
  3. Voeg er druppelgewijs, onder voortdurend kloppen, de olie bij.
  4. Rooster enkele draadjes saffraan op laag vuur in een pan - niet laten verbranden!
  5. Blus af met een scheutje citroensap en laat vervolgens ca. 10 minuten in een kommetje op smaak komen.
  6. Meng de saffraan met het citroensap goed door de mayonaise.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
Saffraanmayonaise is heerlijk bij salades met vis, gegrilde kreeft, mosselen...
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille


Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.