- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Wintertaart met stroopwafel
Wintertaart met stroopwafel
Van deze stapeltaart - met stroopwafelsnippers, een witte frosting en besneeuwde koekhuisjes - krijg je zin in de winter!

Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor de cakes
- 185 g boter
- 4 eieren
- Bakmix stroopwafelcake*
- 50 ml melk
- 2 el karamelpasta*
Voor de frosting
- 300 g roomkaas
- 40 à 50 ml maple syrup*
- 2 tl citroenextract*
- Rasp van 1 citroen
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de springvormen in.
- Klop de boter luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een glad geheel.
- Voeg de bakmix toe en spatel tot een egaal beslag.
- Meng de melk door het cakebeslag en verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
- Bak de cakes in ca. 50 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.
- Bestrijk één van de cakes met de karamelpasta. Verwarm de pasta eventueel kort in een steelpan.
- Klop alle ingrediënten voor de frosting tot een gladde crème en smeer een laag op de karamelpasta.
- Leg de tweede cake erbovenop en smeer de taart af met de rest van de frosting.
Decoreren:
Versier de wintertaart rondom met koekhuisjes: deze maak je met onze koekjesbakmix* en uitsteekvormpjes* zelf (tip: bestrooi de koekhuisjes met poedersuiker voor een winters effect!). Of gebruik hiervoor de koekgeveltjes hazelnoot/kaneel*. Bestrooi de taart tot slot met kaneelsuiker*.















