Wintertaart met stroopwafel 

Van deze stapeltaart - met stroopwafelsnippers, een witte frosting en besneeuwde koekhuisjes - krijg je zin in de winter!

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor de cakes  

Voor de frosting  

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de springvormen in. 
  2. Klop de boter luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een glad geheel. 
  3. Voeg de bakmix toe en spatel tot een egaal beslag. 
  4. Meng de melk door het cakebeslag en verdeel het beslag over de 2 bakvormen. 
  5. Bak de cakes in ca. 50 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.  
  6. Bestrijk één van de cakes met de karamelpasta. Verwarm de pasta eventueel kort in een steelpan.   
  7. Klop alle ingrediënten voor de frosting tot een gladde crème en smeer een laag op de karamelpasta. 
  8. Leg de tweede cake erbovenop en smeer de taart af met de rest van de frosting. 

Decoreren:   

Versier de wintertaart rondom met koekhuisjes: deze maak je met onze koekjesbakmix* en uitsteekvormpjes* zelf (tip: bestrooi de koekhuisjes met poedersuiker voor een winters effect!). Of gebruik hiervoor de koekgeveltjes hazelnoot/kaneel*. Bestrooi de taart tot slot met kaneelsuiker*.

Bekijk onze artikelen