Buitentips voor de zomer

 Als het mooi weer is, verplaatst het leven zich vanzelf naar buiten! En al dat buiten zijn doet ons goed.  Door je even los te maken van de dagelijkse drukte en terug te keren naar de ‘eenvoud’ van het buitenleven, komt er ruimte voor reflectie en voel je weer de verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Daarom gaan we deze zomer lekker veel de natuur in met deze 5 buitentips!

Buitentip 1: Doe je yoga oefeningen buiten

Ben jij een echte yoga-liefhebber? Sta in de zomer dan eens vroeg op en doe je yoga oefeningen lekker buiten! Leg je matje in de achtertuin, op een rustig plekje in het park, of fiets naar een bos, het strand of een meer en doe daar je yoga oefeningen. Door je dag buiten in de natuur te beginnen, adem je lekker frisse lucht in, zie je de vogels en de wolken boven je, ruik je het gras, de planten en bloemen om je heen en voel je je direct meer verbonden met de natuur én met jezelf.

Buitentip 2: Back to basic

Heb jij zin om een nachtje, of een paar dagen, middenin de natuur door te brengen? Hieronder vind je onze ‘back to basic’ tips: inspirerende plekken om even van je drukke bestaan, en de klusjes van thuis, los te komen en (een beetje) back to basic te gaan. In al deze verblijven ben je omringd door de natuur waardoor je vanzelf tot rust komt en nieuwe energie krijgt.

Dille’s back to basic tips voor Nederland:

  • Kamperen op een plateau in een boom, op een vlot of in een tipi: het kan allemaal op natuurkampeerterrein De Veenkuil.

  • In de weilanden van Groningen slaap je heerlijk op een bed van stro in een echte stro-iglo. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!

  • In het Tiny House van geniet je met z’n tweetjes van het bos en de Veluwe en word je dankzij de grote ramen van het Tiny House één met de natuur.

  • Slapen in het Bos is onze tip voor iedereen die niet zo gek is op een ‘back to basic’ overnachting wat luxe betreft, maar wel graag wil genieten van de stilte en de natuur middenin het bos.

  • In Drenthe en Overijssel kan je na een avontuurlijke wandeling door een prachtig natuurgebied overnachten in de goed verstopte ‘cabins’ van Cabiner. Door de combinatie van wandelen en overnachten in de natuur kom je helemaal tot jezelf!

Dille’s back to basic tips voor België

  • In de Belgische Ardennen krijg je in een ‘Cosy Cabin’ van Nutchel het ultieme hygge-gevoel: licht creëer je met olielampen en kaarsen, een houtkachel zorgt voor warmte en naast het grote raam van de cabin kan je heerlijk een boek lezen.

  • In Warredal slaap je middenin de bossen van Belgisch Limburg in één van de unieke natuurhuisjes. Hier heb je alle gelegenheid om weer de connectie met de natuur en met elkaar te maken want wifi is er niet!

  • De zelfvoorzienende eco-cabins die je vindt bij SlowCabins zijn verstopt in de natuur en de locaties zijn dan ook letterlijk geheim! Ze zijn allemaal op maximaal 2 uur rij-afstand van Antwerpen, Brussel, Gent of Brugge. Ideaal om tot rust te komen en om te ontsnappen aan de stadsdrukte.

  • Tijdens een verblijf in een boomhut van Treelodge leef je even in een oase van rust: ’s avonds geniet je samen van een kampvuur en ’s ochtends word je wakker met het geluid van vogels.  

Wil je meer weten over Tiny Houses? Beluister dan hier de eerste aflevering van ‘Aan tafel met Dille’, de podcast van Dille & Kamille!

Buitentip 3: Wandelen (met Dille!)

Tijdens het wandelen heb je vaak goede gesprekken of kan je juist heerlijk alleen zijn met je eigen gedachten. Je ontdekt nieuwe plekken en tijdens een wandeling in het bos, op de hei of in de duinen word je vaak verrast door de schoonheid van de natuur.

Deze zomer willen wij jou inspireren om onze prachtige Nederlandse en Belgische natuur te ontdekken met wandelroutes die we in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurpunt hebben geselecteerd. Je kunt de wandelroutes hier bekijken en downloaden. Zoek er eentje uit (die je nog niet kent) en geniet van een mooie wandeling!

Buitentip 4: Pluk je eigen veldboeket 

Je kunt natuurlijk een mooi bosje bloemen kopen, maar je eigen veldboeket plukken in een pluktuin is ook heel erg leuk én ontspannend! Want wat is het fijn om op een zonnige dag tussen de bloemen te lopen, te genieten van alle kleuren, de verschillende bloemen te ruiken en ook nog je zelf geplukte boeket mee naar huis te kunnen nemen. Wij zetten een aantal pluktuinen – in Nederland en België -  voor je op een rijtje. Veel plezier!

Hier pluk je je eigen veldboeket in Nederland:

Hier pluk je je eigen veldboeket in België:

Buitentip 5: Lezen in het park

De zomer is voor de meeste mensen niet één lange vakantie. Gelukkig is het na een dag werken ook nog heerlijk om naar buiten te gaan! Onze tip: maak na je werk, of de dag ervoor, één van deze snelle recepten en loop of fiets met een fijn boek naar een mooi plekje bij jou in de buurt. Neem de tijd om rustig te eten, geniet van je boek, van het avondzonnetje en van de natuur om je heen. Zo krijg je toch dat fijne vakantiegevoel en kom je ontspannen thuis!