De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Kruidenzout

Ingrediënten
• paar flinke takjes verse rozemarijn en tijm, je moet ½ kopje gehakte blaadjes overhouden
• 1/2 kopje grof zeezout
• 2 teentjes knoflook

Benodigdheden
Chefsmes of Santoku-mes, keukenpapier, snijplank, vijzel, bakplaat, bakpapier, 1 à 2 glazen beugelpotjes van 100 ml, keukentouw, naamkaartje

Let op: steriliseer het potje vóór gebruik. Dat kan op hoge temperatuur in de afwasmachine, of door hem 20 minuten uit te koken. Of steriliseer het potje in de oven, 5 minuten op 150˚C. Reinig de rubberen ring apart, in een heet sopje.

Bereiding

  1. Was de kruiden en verwijder de harde steeltjes tot je alleen de blaadjes over hebt. Dep de kruiden droog met keukenpapier.
  2. Snijd de kruiden fijn.
  3. Pel de knoflook en verwijder indien nodig de groene kern. Snij in grove stukjes.
  4. Doe de knoflook, samen met 1 eetlepel zout, in de vijzel en laat dit een paar minuutjes staan. Vijzel hem dan samen met het zout fijn.
  5. Voeg de verse kruiden toe en de rest van het zout. Vijzel alles samen fijn tot het zoutmengsel de textuur van grof zand heeft.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid het kruidenzout erop uit.
  7. Laat het kruidenzout op een luchtige plek – bijvoorbeeld bij een open raam – 2 à 3 dagen drogen.
  8. Doe het kruidenzout in het gesteriliseerde potje. Bind er een stukje keukentouw omheen met daaraan een lief kaartje.
  9. Je kunt dit kruidenzout ongeveer 2 maanden bewaren.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.