DIY: maak je eigen bloemenkrans!

Wist je dat  droogbloemen een duurzaam alternatief zijn voor je wekelijkse boeketje verse bloemen? In onze winkels vind je droogbloemen in alle soorten, maten en kleuren. Je kunt er ook creatief mee aan de slag gaan – maak bijvoorbeeld eens deze gedroogde bloemenkrans. Staat prachtig en je kunt er lekker lang van genieten!

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

  1. Knip de droogbloemen wat korter in de gewenste lengte. Knip ze niet helemaal af: sommige bloemen wil je ook wat langer laten.
  2. Neem de meest volle bloem, die wat meer bladeren heeft, en bevestig deze als eerste in kleine boeketjes samen op de “cirkel” met de ijzerdraad. Je kunt de hele cirkel bedekken met bloemen, maar het is ook mooi als je ongeveer een derde van de krans vrij laat: dit maakt je krans net wat verfijnder.
  3. Werk je weg van boven naar beneden tegen de klok in, en zorg ervoor dat de bloemen omhoog ‘kijken’.
  4. Als je al een volle basis hebt, dan kun je de wat fragielere bloemen er één voor één tussen steken. Probeer ze een beetje nonchalant te verdelen – dit hoeft niet heel symmetrisch. Maar je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen, doe wat je mooi vindt!
  5. Zet de vilten bloemen vast tussen de droogbloemen met wat ijzerdraad. Ook dit kan nonchalant verspreid over de hele krans, of juist op een specifieke plek om balans te creëren.
  6. Bevestig een stukje ijzerdraad, lint of jute bovenop de krans als “lusje”, of je kunt de krans op een spijker hangen.

Veel plezier!