Zo maak je een speeltent van een tafelkleed

Voor een kinderpicknick of zomermiddagen in de tuin: een knusse zelfmaaktent om gezellig in te spelen, lekker koel in de schaduw. Je zet de tent heel makkelijk in elkaar:

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

  1. Span het touw tussen 2 bomen. Niet te hoog: iets minder dan de helft van de lengte van je tafelkleed.
  2. Hang er het tafelkleed overheen zodat de onderranden op de grond liggen.
  3. Maak in elke hoek een gaatje en steek daar de haringen door in de grond. Of leg iets zwaars, bijvoorbeeld een flinke steen, op de hoeken.
  4. Versier de tent met een vrolijke slinger, leg er een kleed in en kussentjes om op te zitten.

Plantoys: duurzaam buitenspeelgoed van 'gepensioneerde' rubberbomen

Duurzaam speelgoed, daar draait het om bij PlanToys. Ze maken prachtig, educatief speelgoed van rubberhout: het hout van 'bejaarde' rubberbomen die geen latex meer produceren. Vroeger werden die gekapt en verbrand, nu wordt alles verwerkt tot speelgoed. er wordt niks verspild: de boomwortels en andere reststukken zet PlanToys om in energie voor de fabriek.

Speelsetje met 'kromme' groente

Veel PlanToys speelgoed heeft de natuur en duurzaamheid als thema. Het speelsetje met 'kromme' groente en fruit bijvoorbeeld, ontwikkeld samen met Dille & Kamille en Kromkommer. Dit Nederlandse bedrijf zet zich in om 'niet perfecte' groente en vruchten terug op ons bord te krijgen. Minder verspilling dus en jong geleerd is oud gedaan, toch?

Waterbaan

Als de zon schijnt, spelen kinderen het liefst met water. Met deze waterbaan creëer je je eigen tropische palmeneiland in de blauwe oceaan.