Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 16 madeleines
- 150 g boter (in gelijke stukken gesneden)
+ extra om in te vetten - 65 g bloem + extra om te bestuiven
- 65 g amandelpoeder
- 2 g bakpoeder*
- 185 g poedersuiker
- 1 tl vijfkruidenpoeder*
- 150 g eiwit (stijf geklopt)
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Smelt de boter op middelhoog vuur al roerend tot een lichtbruine ‘beurre noisette’. Haal van het vuur en laat iets afkoelen tot de boter nog net vloeibaar is.
- Meng de bloem, amandelpoeder, bakpoeder, poedersuiker en vijfkruidenpoeder door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje het eiwit toe en als laatste de afgekoelde beurre noisette. Roer goed door.
- Vet de vorm in, bestuif met bloem en schep het beslag erin (niet te vol). Dit gaat makkelijk met twee theelepels of met een spuitzak*.
- Bak de madeleines in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op het rooster.
- Vet de vorm opnieuw in, bestuif weer met bloem, vul met beslag en bak de rest van de madeleines.
Variatietip: vervang het vijfkruidenpoeder door 1 tl vanille-extract* en doop de madeleines, als ze zijn afgekoeld, in crema al pistacchio*. Decoreer met verkruimelde pistachenootjes.