Onze tips voor een frisse geur in huis

Niets zo fijn als thuiskomen in een huis waar het lekker ruikt. Met onze tips ruikt je huis heerlijk fris en houd je vervelend geurtjes weg uit iedere kamer. Zelfs het kleinste kamertje!

Neem de bron onder handen

Een beetje frisse buitenlucht in huis doet wonderen en is zo geregeld! Door dagelijks ramen en deuren even open te zetten, lucht de kamer goed door, verdwijnen vervelende geurtjes en ruikt het meteen een stuk frisser in huis.

Sommige plekjes in huis zijn iets lastiger te verfrissen en vragen om slimme oplossingen. Zie hier onze tips:

 • Door regelmatig te stofzuigen krijgt stof geen kans en ruikt het minder snel muf in huis. Heb je een stofzuiger met zak? Druppel een beetje etherische olie op de stofzuigerzak. Zo verspreid je meteen een heerlijke geur door het huis.
 • Zet regelmatig én op tijd de vuilnis buiten. Ruikt de vuilnisbak na een grondige schobbeurt nog steeds niet fris? Strooi dan een laagje dubbelkoolzure soda op de bodem voordat je er een nieuwe zak in doet.
 • Nare geurtjes uit (sport)schoenen verwijder je eenvoudig met dubbelkoolzure soda. Strooi een lepeltje soda in de schoenen. Een nachtje laten intrekken, even uitkloppen en weg is de geur. Stop vervolgens onze natuurlijke geur- en vochtvreter van kiezelaarde in elke schoen.
 • Een afzuigkap vangt veel kookgeuren op, maar als de filters vet worden, werken ze niet meer zo goed. Sommige filters passen en mogen in de vaatwasser, maar je kunt ze ook laten weken in heet water met een klein beetje zwarte zeep. Schrob met een borsteltje het vet en vuil eraf en spoel de filters goed na met warm water. 
 • Ruikt je matras minder fris? Meng een half kopje dubbelkoolzure soda met een eetlepel gedroogde lavendel en voeg ongeveer tien druppels lavendelolie en tien druppels tea tree olie toe. Mix goed en wrijf het mengsel lichtjes op je matras. Laat een uurtje intrekken waarna je het met de stofzuiger goed opzuigt.
 • Leg in je kledingkast of badkamerkast een geurzakje met je favoriete geur. Zodra je de kastdeur opendoet, komt de heerlijke geur je tegemoet. Zo ruiken je kleren en handdoeken altijd fris. Geeft het zakje na een paar maanden niet zo veel geur meer af? Strooi de korrels uit het zakje op de vloer en zuig ze op. Het laatste beetje geur van de korrels verspreid zich tijdens het stofzuigen door het huis. Het lege zakje kun je nu bij het oud-papier gooien.
 • We zijn natuurlijk dol op onze viervoeters. Maar ze laten haren en bacteriën achter die vervelende geurtjes met zich meebrengen. Geef je hond een lekker schuimbad met onze zachte Castille zeep en was hem of haar op een 100% natuurlijke manier! 

Schoonmaken met natuurlijke schoonmaakmiddelen

De sterke geur van sommige schoonmaakproducten kunnen behoorlijk overheersend zijn. Ook schoonmaakazijn, dé schoonmaak-favoriet van velen, ruikt een beetje zurig. Met onze sterk geconcentreerde schoonmaakazijngel kun je ideaal je keuken en badkamer schoon maken. Ook ramen krijg je met deze gel weer glanzend en streep loos schoon. Door de etherische olie van tijm die aan deze azijn is toegevoegd, ruikt hij een stuk lekkerder dan de ‘gewone’ schoonmaakazijn.

Bekijk hier onze schoonmaakazijngel >

Geur in huis verspreiden

Je kunt je huis op verschillende manieren parfumeren. Geurkaarsen ruiken lekker én geven door hun licht ook sfeer en gezelligheid. Met een geurkaars kun je op elk gewenst moment een fijne geur verspreiden in een specifieke kamer of een deel van het huis.

Geurstokjes geven langdurig een parfum af en zijn ideaal om te gebruiken in kleine ruimtes zoals het toilet, de gang of de badkamer. De geur kun je een beetje doseren door stokjes weg te laten of er juist een paar extra bij te doen.

Krijg je visite en wil je snel een fijne en frisse geur in huis? Gebruik dan een kamerspray. Spuit bijvoorbeeld even wat katoengeur in de lucht en het is net alsof er een frisse was in huis wappert. Je kunt ook heel eenvoudig zelf een kamerspray maken met je favoriete geur. Lees hier hoe je dat doet! Link

Of maak een simmer pot. Vul een kookpan met water en voeg er lekker geurende ingrediënten aan toe. Breng aan de kook en laat een tijdje sudderen. De stoom die hiervan afkomt laat je hele huis lekker ruiken! Laat je fantasie de vrije loop of kies (een aantal van) onze favoriete ingrediënten om je eigen potpourri te maken:

Etherische olie 

Onze etherische olie is pure essentiële olie van hoge kwaliteit en multi-inzetbaar. Je hebt slechts een klein beetje nodig voor een heerlijke, natuurlijk geur. Verdamp bijvoorbeeld een paar druppels olie met een diffuser voor een subtiele geur in huis.

Ook tijdens het schoonmaken kan je met onze etherische olie een fijne geur verspreiden. Hier enkele tips:

 • Voeg wat druppels van je favoriete geur toe aan je zelfgemaakte schoonmaakmiddelen of luchtverfrisser.
 • Voeg een paar druppels tea tree olie of sinaasappel geurolie toe aan je sopje.
 • Maak een allesreiniger in een sprayflacon voor de snelle schoonmaak. Meng een halve liter water met drie eetlepels zwarte zeep, een paar druppels etherische olie naar keuze en een klein handje dubbelkoolzure soda. Schudden voor gebruik.
 • Een mild schuurmiddel voor je douche, bad of tegelwanden maak je in een handomdraai: mix zes eetlepels citroen-afwasmiddel met een flinke kop dubbelkoolzure soda en twee eetlepels plantaardige glycerine. Voeg een paar druppeltjes geurolie toe voor een fijne geur. Bewaar in een glazen potje. 

Bekijk al onze etherische olie >

Extra tip: Bijenwas kaarsen 

Onze bijenwaskaarsen van 100% natuurzuivere bijenwas hebben een subtiele, natuurlijke geur. Er komt vrijwel geen rook van de kaarsen af en ze branden met een rustige vlam op. Een mooie en schone toevoeging aan een fris huis!

Bekijk onze bijenwaskaarsen >