Vilt uit Nepal - een mooie samenwerking

Ken jij onze lieve, vilten kerstfiguurtjes en paashangers al? Deze worden handgemaakt door onze Fair Trade leverancier in Nepal.

Nepal is een prachtig land, met een lange traditie van bijzonder ambacht. Het is helaas ook een erg arm land, waar vrouwen het extra moeilijk hebben om hun positie te verbeteren en hun isolement te doorbreken. Daarom werken we met een leverancier die niet alleen mooie spullen maakt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de mensen die er werken.

Onze vaste Fair Trade leverancier van de vilten figuurtjes helpt vrouwen uit Kathmandu om hun eigen sociale en economische positie, en die van hun gezin, te verbeteren. 

Vilten kerstfiguurtjes voor WWF

Elk jaar wordt onze vilten kerstcollectie in Nepal gemaakt, en sinds een paar jaar zit daar ook een Noordpoolbeestje van vilt tussen, zoals Vinnie de poolvos, Olen het rendier, Elin de sneeuwuil, Nio de narwal en Lumi de ijsbeer. Wij kiezen en ontwerpen dit beestje in samenwerking met WWF. Van elk verkocht vilten beestje doneren we een euro aan het Noordpoolprogramma van WWF en ondersteunen daarmee het leefgebied van het betreffende dier.