'Gepensioneerde' rubberbomen – het verhaal achter ons speelgoed van PlanToys

Onze leverancier PlanToys maakt prachtig, stevig en duurzaam speelgoed van rubberhout. Het wordt ontworpen door designers met veel praktijkervaring: voor urenlang ontdekken, leren en natuurlijk speelplezier!

Van boom naar speelgoed

In Thailand werden ‘gepensioneerde’ rubberbomen (bomen die geen latex meer produceren) voorheen gekapt en verbrand. PlanToys geeft deze bomen nu een tweede leven en verwerkt alles ervan tot speelgoed. Er wordt niets van de rubberboom verspild, ook het zaagsel wordt gebruikt! Boomwortels en andere reststukken zet PlanToys om in energie voor de fabriek.

Uniek speelgoed van PlanToys bij Dille & Kamille

Om het speelgoed van PlanToys onze eigen uitstraling te geven, kiezen we zelf de kleuren waarin het speelgoed wordt geverfd. Zo hebben we bijzonder speelgoed dat nergens anders verkrijgbaar is. Goed om te weten: de verfstoffen zijn organisch en op waterbasis. Ook de houtlijm is vrij van giftige stoffen (zoals non-formaldehyde E-Zero lijm) en de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Over PlanToys

Al sinds 1981 maakt PlanToys speelgoed met een duurzame missie. Het speelgoed wordt helemaal in eigen huis ontworpen en gemaakt. Zo kan PlanToys speelgoed jarenlang meegaan. Doordat het speelgoed van goed kwaliteit is, maar ook omdat onderdelen die stuk gaan of kwijtraken eenvoudig kunnen worden vervangen. Zelfs als een artikel 10 jaar oud is of niet meer wordt gemaakt, probeert PlanToys altijd een oplossing te vinden om het speelgoed weer klaar te maken voor een volgende generatie kinderhandjes.

Investeren in een duurzame gemeenschap

We werken graag samen met PlanToys vanwege het mooie speelgoed en de duurzame productie ervan, maar ook omdat ze investeren in de plaatselijke gemeenschap. Zo investeert PlanToys veel in de educatie en ontwikkeling van kinderen via scholen, clubjes voor buitenschoolse activiteiten en een kindermuseum. On top of all the activities we have or support we just opened our “Forest of Play” in Trang.

Bekijk ook deze video waarin de oprichter van PlanToys vertelt over hun missie en visie en laat je inspireren!