Bakken met Enzo Pérès-Labourdette
Patisserie Coucou is het gloednieuwe boek van Heel Holland Bakt-winnaar Enzo! Met zijn Franse roots en eindeloze passie voor patisserie neemt hij je mee in de kunst van het bakken. Samen met de bakhulpjes en ingrediënten van Dille & Kamille bakt hij drie verschillende lekkernijen: Torta alla glassa d’arancia, Sweet and sour apple pie* en Pain d’épice*. Kijk je mee?
*Deze recepten komen in november en december online.
Torta alla glassa d’arancia
Dit heb je nodig:
- 200g plantaardige boter
- 220g kristalsuiker
- Rasp van 1 biologische sinaasappel
- 150g ongezoete sojayoghurt
- 90g sinaasappelsap
- 90g plantaardige melk
- 1 tl appelazijn
- 200g bloem
- 2 el maizena
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baksoda
- 50g amandelmeel
- 0,5 tl grof zeezout
Voor het glazuur:
- 100g poedersuiker
- Een paar lepels sinaasappelsap
- Gekonfijte sinaasappel (voor decoratie)
Bekijk hier de video van Enzo waarin hij de Torta alla glassa d’arancia maakt!
Bereiding:
- Verwarm de oven op 160°C. Vet een cakeblik van 10x25 cm in.
- Wrijf 220g suiker met de sinaasappelrasp en meng dit met 200g gesmolten plantaardige boter.
- Voeg de sojayoghurt, sinaasappelsap, plantaardige melk, Grand Marnier en appelazijn toe.
- Zeef de bloem, maizena, bakpoeder, baking soda en amandelmeel erbij en meng alles rustig door elkaar. Voeg zout toe.
- Vul je bakblik voor ⅔ en bak de cake 60 minuten, of tot hij gaar is.
- Glazuur: Meng de poedersuiker en sinaasappelsap tot een dik, wit glazuur. Giet of bestrijk het glazuur over de afgekoelde cake en versier met gekonfijte sinaasappel.
Artikelen voor dit recept:
Deeggarde
- Mengt goed en snel door deeg en dik beslag
- Een goed alternatief voor deeghaken op een keukenmachine
- Met stevig handvat van hout
Appelschiller
- In één handeling schillen, snijden en klokhuis verwijderen
- Verschuift niet dankzij de handige zuigvoet
- Ook wel ‘appeldroom’ genoemd – en niet voor niks!