Aftellen naar Kerst

Vanaf vier weken voor kerst (dit jaar op 3 december) kun je op elke zondag een extra kaarsje aansteken, tot je op de laatste zondag voor kerst vier kaarsen hebt branden. Tegenwoordig zijn er ook andere manieren om af te tellen naar Kerst. Zoals een adventskaars die je elke dag vanaf 1 december kort laat branden. Of met een adventskalender waarvan je elke dag een vakje openmaakt. 

Ontdek hieronder een aantal leuke, creatieve en bijzondere manieren om af te tellen naar Kerst! 

Adventskaarsen en kandelaars

Door elke dag de adventskaars even te branden, creëer je een moment van rust en bezinning. Als je samen een adventskaars brandt, kun je dit moment ook gebruiken om het over alle leuke dingen te hebben die komen gaan of waar je dankbaar voor bent. Als de kaars tot het volgende getal is opgebrand, mag iemand hem uitblazen.

Bij Dille & Kamille vind je adventskaarsen in verschillende stijlen. Ook hebben we setjes van 4 kaarsen, een voor elke zondag van de Advent. Mét bijpassende kandelaars.

Bekijk hier alle adventskaarsen en kandelaars >

Houten adventskandelaar

Met kinderen aftellen naar kerst is niet alleen handig maar ook heel gezellig. In deze houten adventskandelaar geef je de dieren uit het bos zelf een mooi plekje. Iedere week zet je een kaarsje in een deel van de kandelaar erbij waardoor het bos steeds meer verlicht wordt. Een knusse manier om af te tellen naar kerst!

Adventskalender - elke dag een klein cadeautje

In deze adventskalender met 24 vakjes stop je in elk zakje een klein cadeautje, zoals een chocolaatje, een lekker ruikend zeepje of een vingerpoppetje. Of schrijf iets liefs op een briefje en stop dat in een van de vakjes. 

Natuurlijk kun je ook zelf een adventskalender maken met leuke cadeauzakjes, versieringen en lint. Bekijk hier onze DIY voor een zelfgemaakte adventskalender waar je al je creativiteit in kwijt kunt! 

Adventskalenders & kleine cadeautjes

Leuk weetje!

De adventskrans heeft een Duitse oorsprong en werd in de 19e eeuw bedacht door Johann Hinrich Wichern. Deze theoloog ving veel kinderen uit arme gezinnen op en zij vroegen hem vaak wanneer het eindelijk Kerst was. Om het aftellen naar Kerst voor hen te visualiseren, maakte Wichern in 1839 van een oud wagenwiel een krans met rode en witte kaarsen. Iedere dag werd er een rode kaars aangestoken en op de vier zondagen voor Kerst een witte. Zo wisten de kinderen precies hoelang het nog duurde voordat het Kerst zou zijn.