Bloemetjesbrood met sesam- en maanzaad

Ingrediënten:

Voor 6 personen

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve het sesam- en maanzaad, in de kom en meng ongeveer 10 minuten met de mixer of keukenmachine.
  2. Giet het deeg over in het rijsmandje, dek af met een theedoek en laat 2 uur rijzen.
  3. Draai het rijsmandje om op een stuk bakpapier en bestrooi het deeg met sesamzaad en maanzaad.

Als je het brood in de pan bakt:

  1. Verwarm de oven voor op 220° C en zet de lege pan, met de deksel erop, er gedurende 30 minuten in. Doe vervolgens het deeg, met het bakpapier, in de hete pan en sluit weer af met de deksel. 
  2. Zet de pan terug in de oven en laat het brood 30 minuten bakken. Haal dan de deksel van de pan en laat het brood nog 10 - 15 minuten verder bakken tot de korst goudbruin is.

Als je het brood op de bakplaat bakt:

  1. Leg het bakpapier met het deeg op de bakplaat.
  2. Verwarm de oven voor op 220° C en laat het brood in 20 - 30 minuten goudbruin bakken.

Bereidingstijd: 2,5 - 3 uur