Vlechtbrood
Ingrediënten:
• 500 gr bio vlechtbroodmix*
• 100 gr boter, op kamertemperatuur
• ca 100 ml melk
• 3 eieren
• 7 gr gedroogde gist
• handje bloem om te bestuiven
Benodigdheden: beslagkom*, theedoek*, bakkwastje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng de mix en de gist in een kom. Voeg 2 eieren, de melk en boter toe en kneed tot een soepel deeg.
- Vorm tot een bal en zet een nacht in de koelkast in een afgedekte, met bloem bestoven kom.
- Verdeel voor 2 broden het deeg in 6 gelijke stukken. Rol deze op een met bloem bestoven werkblad tot strengen van ca. 25 cm.
- Maak 2 vlechten van elk 3 strengen. Laat nog 1 uur afgedekt rijzen op een warme plek.
- Bestrijk met een losgeklopt ei en bak in een voorverwarmde oven op 180°C in ca. 20 min. gaar.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille