Paasbroodjes met sesamzaadjes
Voor 6 broodjes
Bereidingstijd:
30 minuten + 60 minuten rijzen
Ingrediënten:
- 380 g zelfrijzende bloem
- 2 tl droge gist
- 100 ml lauw water
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie + 2 el om de kom in te vetten
- 1 ei
- sesamzaadjes
Andere benodigdheden:
Mengkommen, pollepel, huishoudfolie of een bijenwasdoek om het deeg af te dekken tijdens het rijzen, snijmes, bakpapier, bakplaat, kommetje of bakje om het ei in te klutsen en een bakkwastje en een handig broodmandje met wasbare voering.
Zo maak je de paasbroodjes:
- Meng de gist met het lauwwarme water in een grote mengkom.
- Laat enkele minuten staan.
- Voeg er de bloem, de suiker, het zout en de olijfolie bij en kneed tot een glad deeg.
- Vet een kom in met olijfolie, leg hier de deegbol in en draai even rond zodat alle randen mooi bedekt zijn met olie.
- Bedek de kom met huishoudfolie en laat één uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lange worst en snijd de uiteindes af.
- Maak bolletjes van de uiteindes, dit worden de staartjes.
- Draai elke worst tot een konijnenvorm, duw de oortjes wat langer uit.
- Maak een kuiltje onderaan en duw hier de staartjes in.
- Leg de konijntjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog zo’n 10 minuten rijzen.
- Klop het eitje los en bestrijk er de konijnenbroodjes mee. Bestrooi de staartjes met wat sesamzaad.
- Bak de broodjes zo’n 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Foodblogger Macaron Manon is culinair journalist & foodstylist en deelt heerlijke gezonde receptjes, culinaire reisverhalen en lekkere nieuwe adresjes op haar blog macaronmanon.be. Ze bedacht voor ons deze feestelijke paasbroodjes met sesamzaad.