Boerenkool-linzenstoof

Boerenkool-linzenstoof

Dit winterse stoofpotje heeft een beetje pit dankzij het gerookte paprikapoeder en een fris citroen-accent door de gekonfijte citroen.

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor 2 personen 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Doe de linzen en het gezouten water in een pan en kook de linzen in ca. 45 minuten gaar. Laat vervolgens uitlekken in de zeef of vergiet. 
  2. Maak de boerenkool schoon, verwijder dikke stelen en snij de bladeren fijn. 
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roer de boerenkool erdoor. Voeg een beetje water toe, doe een deksel op de pan en stoom de boerenkool in 5 à 10 minuten zachtjes gaar. 
  4. Doe de linzen bij de boerenkool, voeg het paprikapoeder en (naar smaak) zeezout toe, doe het sap en de rasp van de citroen, de gekonfijte citroen en een beetje olijfolie erbij en meng door elkaar.  
  5. Verdeel de boerenkool-linzenstoof over de borden, serveer met een schep yoghurt en garneer met peterselie en een schijfje gekonfijte citroen. 

Tip: hier lees je hoe je eenvoudig zelf gekonfijte citroen maakt!