- Home
 - Laat je inspireren
 - Recepten
 - Ontbijt & brunch
 - Bananenpannenkoekjes met chocolade
 
Bananen pannenkoekjes met chocolade
Makkelijk om te maken en heel erg lekker: met een stapel bananenpannenkoekjes begin je je dag vol energie!
Aantal personen: 4

Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
 - ½ tl kaneel*
 - ½ tl vanille-extract*
 - 4 eieren
 - 1 l (plantaardige) melk
 - Bakmix voor pannenkoeken, spelt, 500 g*
 - 1 el poedersuiker
 - 2 tl bakpoeder*
 - Snufje zout*
 - Olijfolie*
 - Chocolade tablet 100% cacao*
 - Esdoornsiroop*
 
Bereiding
- Prak de bananen met een vork fijn. 
 - Mix in een kom de geprakte bananen met de kaneel, het vanille-extract, de eieren en melk.  
 - Doe de bakmix, poedersuiker, bakpoeder en zout bij het bananenmengsel en meng tot een glad beslag.  
 - Verhit een scheutje olie in de pan en schep er een soeplepel beslag in. Als de pan groot genoeg is, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken.
 - Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
 - Verdeel de bananenpannenkoekjes - in stapels - over de borden.
 - Rasp de chocolade over de pannenkoekjes en giet er een beetje esdoornsiroop overheen.
 
Tip: Blauwe bessen, yoghurt, honing, vers fruit, noten… Met je favoriete toppings maak je de pannenkoekjes nog lekkerder!

















