Ovenpannenkoek met perzik
Deze heerlijke ovenpannenkoek bak je – de naam zegt het al – in de oven! Handig: onze roestvrijstalen pannen mogen in de oven! Het handvat wordt dan wel heet, dus bescherm je handen met ovenwanten/een pannenlap als je de pan uit de oven haalt.

Ingrediënten:
- 3 eieren
 - 110 ml melk
 - 80 gr bloem
 - 1 tl bakpoeder*
 - 1 tl vanille-extract*
 - ½ tl kardemom (gemalen)
 - Snufje zout*
 - Boter of kokosolie
 - 2 of 3 perziken
 - Amandelschaafsel
 - Poedersuiker en esdoornsiroop (maple syrup)*
 
Benodigdheden:
- Mengkom*
 - Hapjes- of koekenpan 24 cm*
 - Bakkwastje*
 - Snijmesje*
 
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220° C en zet de pan er alvast in.
 - Meng de eieren, melk, bloem, bakpoeder, vanille-extract, kardemom en zout tot een glad geheel.
 - Vet de pan in met boter of kokosolie.
 - Giet het beslag in de pan.
 - Snij de perziken in stukjes, leg ze in het beslag en strooi er wat amandelschaafsel over.
 - Zet de ovenpannenkoek ongeveer 12 minuten in de oven.
 - Bestrooi vervolgens met poedersuiker en giet er wat esdoornsiroop overheen.
 











