Het toilet schoonmaken - onze schoonmaaktips!

Met azijngel, dubbelkoolzure soda en zelfgemaakte sopjes en sprays maken we het toilet weer helemaal schoon en fris met natuurlijke schoonmaakmiddelen!

Maak een sopje (tip: voeg er een paar druppels tea tree olie of sinaasappel geurolie aan toe!) of maak een spuitfles met onze sanitair- en toiletreiniger pods. Eén pod is genoeg voor een spuitfles van een halve liter. Lees in deze blog welke sopjes en allesreinigers je maakt met onze natuurlijke schoonmaakmiddelen. Maak nu de deurklink, doorspoelknop, de kraan van het fonteintje en de deksel, bril en rand van het toilet goed schoon. Neem hierna alles af met een vochtige doek. Om te voorkomen dat je vuil verplaatst, gebruik je voor het toilet en de andere oppervlaktes die je schoonmaakt verschillende doekjes.

Gebruik voor de binnenkant van de toiletpot schoonmaakazijngel. Giet wat gel in de wc of leng de gel aan met een beetje water (niet teveel, want de schoonmaakazijn moet blijven ‘kleven’) en borstel het door de hele toiletpot met de wc-borstel. Laat even inwerken om kalkaanslag los te weken. Om donkere aanslag in het toilet te verwijderen, kan je er nog een beetje dubbelkoolzure soda overheen strooien. Borstel daarna goed in de pot en onder de randen van het toilet. Laat de wc-borstel nog even in de toiletpot weken voordat je doorspoelt.

Om hardnekkige aanslag of vlekken te verwijderen, kan je er een oude doek, of keukenpapier, gedrenkt in schoonmaakazijngel op leggen. Na een half uur borstel je de aanslag makkelijk weg.

Als laatste maak je de muurtegels schoon en dweil je de vloer, vooral rondom de toiletpot, met een fris sopje. Nu is het hele toilet weer blinkend schoon!


Deze schoonmaakmiddelen gebruiken we voor het toilet

Schooonmaakazijngel

Met deze sterk geconcentreerde schoonmaakazijngel ontvet en ontkalk je de keuken, badkamer en maak je ramen stralend schoon. De krachtige gel-vorm hecht zich beter aan het oppervlak dan vloeibare schoonmaakazijn en zorgt voor een perfect schoon resultaat. Voor onder andere metaal, tegels, glas en natuursteen.

Dubbelkoolzure soda

Dubbelkoolzure soda ontvet en verheldert. Het kan ook voor de gekleurde was worden gebruikt. Ook helpt soda tegen vervelende geurtjes. Dubbelkoolzure soda kom je ook tegen als baking soda, zuiveringszout of natriumbicarbonaat. De soda die we hier gebruiken om schoon te maken, is niet geschikt voor consumptie.