Zo fris je de woonkamer op!

Van stofzuigen en kloppen tot wassen, zemen en dweilen… We gaan aan de slag in de woonkamer!

Voordat je met een emmer water en sop aan de slag gaat, is het handig om eerst te stofzuigen in de woonkamer.

Stof dan de randen van de muren en het plafond af met een plumeau of een doek die stof vasthoudt. Vergeet ook de bovenkant van de lampen niet af te nemen.

Zet de stofzuiger op een lagere stand en zuig de bank en de stoffen stoelen uit. Ga voorzichtig te werk zodat de bekleding niet beschadigt.

Voor je aan de raambekleding begint, is het verstandig om eerst de wasvoorschriften ervan goed te lezen. Gordijnen en vitrage - die je kunt wassen - stop je in de wasmachine, andere kan je bijvoorbeeld alleen buiten laten uitwaaien. Jaloezieën maak je eerst stofvrij met een plumeau of stofdoek. Daarna kan je ze schoonmaken met een sopje.

Stoffen lampenkappen stof je makkelijk af met een kledingplakrol. Deze verwijdert het stof en beschadigt de kap niet.

Ga met een vochtige doek over de radiatoren en ontlucht ze met een speciaal sleuteltje.

Verwen je kamerplanten met een heerlijke douche. Spoel zowel de bovenkant als de onderkant van de bladeren zachtjes af met lauw water. Laat de bladeren aan de lucht drogen of dep ze voorzichtig droog.

En, door de lentezon vallen vuile ramen ook meer op. Tijd om ook die schoon te maken dus! Verwijder eerst het ergste vuil op de ramen met een doek en lauw water. Maak vervolgens een warm sopje met 2 dopjes schoonmaakazijngel. Je kunt de schoonmaakazijngel ook onverdund gebruiken op een spons. Na het wassen van de ramen neem je ze af met een schone spons en water. Droog de ramen na met een oude krant of een glazenwisser voor glasheldere, schone ramen zonder strepen.


Deze schoonmaakmiddelen gebruiken we voor de woonkamer

Schooonmaakazijngel

Met deze sterk geconcentreerde schoonmaakazijngel ontvet en ontkalk je de keuken, badkamer en maak je ramen stralend schoon. De krachtige gel-vorm hecht zich beter aan het oppervlak dan vloeibare schoonmaakazijn en zorgt voor een perfect schoon resultaat. Voor onder andere metaal, tegels, glas en natuursteen.