De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Zo gebruik je bijenwasdoek

Bakjes met restjes of deeg dat moet rusten, boterhammen voor de lunch... meestal gebruiken we daar plastic- of aluminiumfolie voor. Dat gooien we na gebruik weg - zonde natuurlijk. Met bijenwasdoek houd je allerlei etenswaren prima vers en je kunt het steeds hergebruiken. Op naar een plasticvrije keuken!

Hoe gebruik je het?

Wasdoek is met pure bijenwas geïmpregneerde katoen. Leg het over de schaal of het bakje en vouw het er met je handen omheen. De warmte van je handen zorgt ervoor dat het bijenwasdoek soepel wordt. Eenmaal 'afgekoeld' blijft het mooi strak zitten.

Kan je er alles mee bewaren?

Fruit, afgekoelde restjes, beslag of deeg, een stapeltje boterhammen, kaas van de kaasboer: je houdt het allemaal vers met bijenwasdoek. Gebruik het alleen niet voor warme etenswaren en rauwe stukken vlees, vis op kip.

Hoe maak je het schoon en gaat het lang mee?

Na gebruik spoel je het bijenwasdoek schoon onder de kraan. Op den duur kunnen wat 'kale' plekjes ontstaan door het vouwen. Die kan je zelf bijwerken met ons staafje pure bijenwas. Zelf bijenwasdoek maken kan ook: met ons complete DIY-pakket inclusief bio katoen en bijenwas, of met je eigen katoen en onze bijenwaskorrels.

Wat zijn de voordelen van bijenwasdoek?

  • Houdt je etenswaren net zo vers als wegwerp plastic- of aluminiumfolie
  • Met pure bijenwas
  • Herbruikbaar, gaat lang mee
  • Zelf indien nodig bij te werken met bijenwas


Tips en inspiratie