Zo gebruik je bijenwasdoek

Bakjes met restjes, deeg dat moet rusten, boterhammen om mee te nemen voor de lunch... meestal gebruiken we daar plastic- of aluminiumfolie voor dat we na gebruik weggooien. Met een bijenwasdoek kan je allerlei etenswaren ook bewaren en verpakken én je kunt het steeds hergebruiken!

Bijenwasdoek
Zo gebruik je bijenwasdoeken

Hoe gebruik je een bijenwasdoek?

Onze bijenwasdoeken zijn gemaakt van biologisch katoen, geïmpregneerd met pure bijenwas en een beetje kokos- en jojobaolie om de doeken soepel te maken. Zo zijn ze makkelijk in gebruik. Leg de doek over een schaal of bakje en vouw het er met je handen omheen. De warmte van je handen zorgt ervoor dat de bijenwasdoek soepel wordt. Eenmaal 'afgekoeld' blijft het mooi strak zitten. Fruit, afgekoelde restjes, beslag of deeg, een stapeltje boterhammen, kaas van de kaasboer: je houdt het allemaal vers met een bijenwasdoek. Gebruik het alleen niet voor warme etenswaren en rauwe stukken vlees, vis of kip.

Bij Dille & Kamille kun je 2 verschillende maten bijenwasdoek kopen, allebei gemaakt van bio-katoen:

Hoe maak je bijenwasdoeken schoon en gaan ze lang mee?

Na gebruik spoel je de bijenwasdoek schoon onder de kraan. Een bijenwasdoek gaat lang mee, maar op den duur kunnen wat 'kale' plekjes ontstaan door het vouwen. Die kan je eenvoudig zelf bijwerken met onze staafjes pure bijenwas.

Zelf een bijenwasdoek maken (DIY)

Je kunt de bijenwasdoeken kant-en-klaar kopen, maar zelf maken kan ook! Met een katoenen doek en onze bijenwaskorrels maak je met behulp van een strijkijzer je eigen bijenwasdoek.

Wat zijn de voordelen van bijenwasdoek?

  • Houdt je etenswaren net zo vers als wegwerp plastic- of aluminiumfolie
  • Met pure bijenwas
  • Herbruikbaar, gaat lang mee
  • Zelf indien nodig bij te werken met bijenwas