Duurzamer leven? Maak een plasticvrije switch!

Wil jij minder plastic gebruiken (en weggooien)? Hieronder laten we je onze favoriete, plasticvrije alternatieven zien om dagelijks te gebruiken in de keuken, de badkamer en onderweg. En, met deze artikelen maak je niet alleen een bewuste keuze, ze zijn ook mooi om te zien en fijn om te gebruiken!

Minder plastic gebruiken in de keuken

In de keuken gebruiken we heel veel wegwerpplastic. Verpakkingen van groente en fruit, van kaas en ander beleg, lege melkpakken en nog tal van andere bakjes en zakjes verdwijnen dagelijks bij het afval. Misschien lijkt het lastig om minder plastic te gebruiken in de keuken, maar dat valt reuze mee! Gebruik bijvoorbeeld een bijenwasdoek om schalen met restjes eten mee af te dekken in plaats van plasticfolie. Of kies hieronder een ander mooi en duurzaam alternatief en maak een plasticvrije switch!

Een plasticvrije badkamer

Ongemerkt verspillen we ook veel plastic in de badkamer. Vind je het moeilijk om hier minder plastic verpakkingen te gebruiken en bewustere keuzes te maken? Wij helpen je met tips hoe je kunt beginnen met jouw plasticvrije badkamer! Je kunt bijvoorbeeld een lekker stuk zeep gebruiken, in plaats van douchegel uit een plastic fles, of een shampoo bar. Want wist je dat 1 shampoo bar net zo lang meegaat als ongeveer 3 flessen shampoo? Hieronder vind je nog meer producten waarmee je ook in de badkamer een plasticvrije switch kunt maken!

Plasticvrij onderweg

Ook als je de deur uit gaat, kan je met een paar simpele aanpassingen het gebruik van wegwerpplastic verminderen. Ga je naar de supermarkt? Neem dan je eigen groente- en fruitzakje van katoen mee en natuurlijk je eigen (canvas)tas of boodschappentas van palmblad. Bekijk hieronder alle producten die je kunt gebruiken om plasticvrij onderweg te zijn en maak eenvoudig de switch van wegwerp naar herbruikbaar!

Nog meer plasticvrije inspiratie?