Bonenschotel

Bonenschotel

Deze goedgevulde bonenschotel is echt comfort food bij uitstek. In een handomdraai gemaakt, voedzaam en met knapperige, gefrituurde salie!

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor 2 personen 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Week de bonen 8 à 12 uur in ruim water. 
  2. Snij de winterwortel in stukken van 2 cm en de ui in blokjes. Snij de knoflook fijn. 
  3. Verhit een beetje olie in de braadpan, voeg de kerrie toe en fruit de ui en knoflook 2 minuten. 
  4. Doe de wortels erbij, bak nog 3 minuten mee en blus af met de bouillon. 
  5. Voeg de bonen, tomaatjes en laurier toe en stoof de bonen in ca. 45 minuten gaar (met de deksel op de pan). Breng op smaak met peper en zeezout. 
  6. Verhit een klein laagje olie in de koekenpan en frituur hier kort een paar blaadjes salie in. Laat uitlekken op keukenpapier. 
  7. Verdeel de bonenschotel over de borden, strooi de salie erover en serveer met brood.