Tips om beter te slapen

Iedereen weet dat een goede nachtrust belangrijk is. Maar, goed slapen: dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan! Waar de een moeiteloos in slaap valt, ligt de ander soms nog uren wakker. Wij geven tips voor een avondritueel dat helemaal gericht is op ontspannen. Het zijn geen wetenschappelijke tips, maar ontspannen draagt zeker bij aan een goede nachtrust. Probeer er eens een paar en… slaap lekker!

Slaaptip 1: Warme thee voor het slapen

  • Drink ’s avonds liever geen cafeïne meer, want dat kan ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. 
  • Je kunt voor het slapen gaan wel met een gerust hart één van onze theesoorten zonder theïne drinken. Bijvoorbeeld een kruidenmelange, rooibos of maak een kruideninfusie van kamille. Tip: Een kompresje van afgekoelde kamillethee is heerlijk om vermoeide ogen op te frissen.
  • Wij maakten van theekruiden een heerlijke lentemelange. Hier lees je hoe je dit zelf kunt doen.

Slaaptip 2: Geuren om beter te slapen

  • Na een drukke dag kan een fijne geur ook helpen om te ontspannen. Zet de tv, en andere schermen uit, steek een paar kaarsen aan, zet een rustig muziekje op en doe één van onze heerlijke geurende etherische oliën, zoals lavendel, in een geurbrander. Op een subtiele manier verspreidt zich zo een heerlijke geur door je huis wat voor een ontspannen gevoel zorgt.
  • Je kunt ook kiezen voor een geur die je direct op je hoofdkussen en/of beddengoed kunt spuiten. Met de kussensprays 'beter slapen’ of ‘ontspanning’ kan het haast niet anders dan dat je heerlijk gaat dromen.

Slaaptip 3: Ontspannende verzorgingsproducten om tot rust te komen

  • Om jezelf lekker in de watten te leggen, mag een avondritueel op het gebied van persoonlijke verzorging niet ontbreken. Maak van je badkamer een mini-spa en neem een moment voor jezelf - met jouw favoriete verzorgingsproducten – om de dag mee af te sluiten, en… ontspan!
  • Voor het slapen gaan, helpt warmte ook goed om te relaxen. Ga uitgebreid in bad, of neem een douche, of neem een lekker warm kersenpitkussen mee naar bed.
  • Verzorg na het badderen je huid (en haar) met onze voedende jojoba – of amandelolie, sheaboter of één van onze andere verzorgingsproducten. Zo duik jij helemaal ontspannen je bed in! 

Slaaptip 4: je hoofd leegmaken voor het slapen gaan

  • ’s Nachts wakker liggen en piekeren, veel mensen hebben er wel eens last van. Onze tip: pak voor het slapen gaan een mooi notitieboek en schrijf kort op wat je bezighoudt. Dit kan helpen om je hoofd leeg te maken en vervolgens ontspannen naar bed te gaan.
  • Probeer jezelf aan te leren om altijd af te sluiten met een positieve gedachte, zin of spreuk. Zo leidt je je gedachten naar leuke dingen en focus je op nieuwe, positieve energie. En hopelijk vermindert hierdoor het nachtelijk gepieker!