Gewokte groenten met pistachenootjes
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 1 broccoli
• handvol sperzieboontjes
• handvol radijsjes
• handvol platte peterselie
• 1 bosuitje
• scheutje plantaardige olie
• 1 teentje knoflook
• ½ tl roze peperkorrels
• 1 el gehakte pistachenootjes
• 1 tl citroenrasp
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, vergiet*, wok*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de groenten zorgvuldig schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Blancheer de groenten en laat ze kort schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken.
- Hak het bosuitje en de platte peterselie fijn.
- Verhit een wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie in.
- Roerbak de groenten met de knoflook en de pistachenootjes tot ze beetgaar zijn.
- Werk af met het fijngehakte bosuitje, de citroenrasp, roze peperkorrels en de fijngehakte peterselie.
Tip: deze gewokte groenten zijn heerlijk bij een lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.