Pommes duchesse met tuinkruiden
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1 kg bloemige aardappelen (bv. bintjes)
• 4 eidooiers
• handvol verse tuinkruiden (bv. bieslook, citroenmelisse, salie...), fijngehakt
• versgemalen peper*
• zeezout*
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan, vergiet*, pureestamper*, pureeknijper*, pollepel*, gekarteld spuitmondje*, spuitzak*, spatel*, bakplaat*, bakpapier
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
- Kook ze gaar in een grote kookpot/pan met gezouten water.
- Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper (of gebruik de pureeknijper).
- Meng de eidooiers en fijngehakte kruiden onder de puree.
- Kruid af met versgemalen peper en zeezout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats een gekarteld spuitmondje op een spuitzak en spatel er de puree in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er kleine torentjes puree op (niet te dicht bij elkaar).
- Zet de pommes duchesse in de oven tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben (ca. 10 minuten).
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.