Lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• lamskroon van ca. 800 g
• scheutje olijfolie*
• klontje boter
• versgemalen peper*
• zeezout*
• 2 tl mosterd*

Voor de kruidenkorst:
• 2 el fijngemalen amandelen
• 1 teentje look, fijngeperst
• handvol verse peterselie, fijngehakt
• handvol verse munt, fijngehakt
• handvol verse koriander, fijngehakt
• 1 el gehakte pistachenootjes
• 1 eiwit
• versgemalen peper*
• zeezout*
Voor de geroosterde aardappelen:
• 600 g krieltjes (of Ratte aardappelen)
• scheutje olijfolie*
• enkele takjes verse rozemarijn
• 2 laurierblaadjes*
• klein scheutje rode wijnazijn
• citroenrasp
• enkele teentjes knoflook
• fleur de sel*

Voor de muntsaus:
• 4 el fijngehakte muntblaadjes
• 1 tl honing*
• snufje zeezout*
• 3 el heet water
• 3 el witte wijnazijn

Benodigdheden: kom*, pollepel*, dunschiller*, kookpot/pan, vergiet*, 2 braadsledes*, kommetje*, mini-garde*, braadpan*, kooktang*, aluminiumfolie, trancheermes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Maak eerst de kruidenkorst voor het lamskroontje: meng alle ingrediënten in een kom en zet deze in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200° C.
  3. Schil de aardappelen en kook ze 5-8 minuten in gezouten water.
  4. Giet ze af en laat ze kort drogen in de kookpot/pan.
  5. Doe de aardappelen in een braadslede met de rest van de ingrediënten en rooster ze ca. 45 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Breng de geroosterde aardappelen op smaak met fleur de sel.
  7. Meng alle ingrediënten voor de muntsaus in een kommetje en laat deze minstens 45 minuten op smaak komen.
  8. Haal het lamsvlees uit de koelkast en laat het even rusten.
  9. Verwarm de oven voor op 180° C.
  10. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan en schroei het vlees rondom rond mooi bruin.
  11. Breng op smaak met peper en zout en leg het lamskroontje in een braadslede.
  12. Wrijf het vlees in met de mosterd en verdeel er de kruidenkorst over.
  13. Zet 8-12 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de lamskroon).
  14. Haal het vlees uit de oven en laat ca. 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  15. Snijd het lamskroontje in porties (tussen de botjes in).
  16. Serveer de plakjes lamskroon met de geroosterde aardappelen, een lepeltje muntsaus en deze gewokte groenten met pistachenootjes.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious. 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.