Vegetarische, winterse stamppot met seizoensgroenten

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30-35 min.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 400 gr boerenkool
- 150 ml opgewarmde melk (optioneel)
- Zout & peper
- 2 el appelazijn
- 100 gr feta
Benodigdheden
- 2 grote pannen
- Aardappelstamper
- Ovenschaal, om te serveren
Toppings
- 100 gr feta (gekruimeld)
- 2 voorgekookte rode bieten, in blokjes gesneden
- 1 gekookte winterpeen, in blokjes gesneden
- 100 gr pecannoten, geroosterd
BEREIDING
- Schil de aardappels, snijd ze in blokken en spoel ze af. Kook ze gaar in ongeveer 15-20 min in gezouten water. Kook de boerenkool in een andere pan, of voeg het toe aan de aardappelen.
- Zodra de aardappelen gaar zijn, stamp je ze met wat extra zout en melk tot een gewenste dikte. Houd je van grove aardappelpuree? Dan stamp je natuurlijk iets minder lang.
- Voeg de boerenkool en de gekruimelde feta toe en mix nog even samen.
- Doe de stamppot in de ovenschaal en garneer met de blokjes biet, wortel, feta en de pecannoten.