Vegetarische, winterse stamppot met seizoensgroenten

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30-35 min.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gr boerenkool
  • 150 ml opgewarmde melk (optioneel)
  • Zout & peper
  • 2 el appelazijn
  • 100 gr feta

Benodigdheden

Toppings

  • 100 gr feta (gekruimeld) 
  • 2 voorgekookte rode bieten, in blokjes gesneden
  • 1 gekookte winterpeen, in blokjes gesneden
  • 100 gr pecannoten, geroosterd

BEREIDING

  1. Schil de aardappels, snijd ze in blokken en spoel ze af. Kook ze gaar in ongeveer 15-20 min in gezouten water. Kook de boerenkool in een andere pan, of voeg het toe aan de aardappelen.
  2. Zodra de aardappelen gaar zijn, stamp je ze met wat extra zout en melk tot een gewenste dikte. Houd je van grove aardappelpuree? Dan stamp je natuurlijk iets minder lang.
  3. Voeg de boerenkool en de gekruimelde feta toe en mix nog even samen.
  4. Doe de stamppot in de ovenschaal en garneer met de blokjes biet, wortel, feta en de pecannoten.

Tip: Hou je van zoet? Voeg nog een klein beetje honing toe: dat gaat goed samen met de feta en de noten!

Producten uit dit recept

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.