Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor de stamppot (6 personen)
- 1 kg kruimige aardappelen
- 400 g gesneden boerenkool
- 150 ml (opgewarmde) melk
- Peper en zout
- 100 g feta, verkruimeld
Voor de topping
- 2 voorgekookte rode bieten, in blokjes
- 1 gekookte winterpeen, in blokjes
- 100 g feta, verkruimeld
- 100 g pecannoten, geroosterd
Benodigdheden
- Pan
- Aardappelstamper*
- (Oven)schaal om in te serveren*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook met de boerenkool in ca. 20 minuten gaar in een ruime pan.
- Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de feta erdoor en schep de stamppot in de schaal.
- Garneer de stamppot met de blokjes biet, winterpeen, feta en pecannoten.
Tip: druppel als laatste een beetje honing* over de stamppot. Dat combineert goed met de feta en pecannoten en maakt het gerecht iets zoeter.