Pastasalade met pangrattato

Deze pastasalade, met groene groenten, verse kruiden en pesto al limone, is lekker fris en heeft een krokante topping van pangrattato met citroenrasp.


Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de panko toe en bak goudbruin. Roer regelmatig door met de spatel en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de citroenrasp door de panko en breng op smaak met peper en zout (ruikt heerlijk!).
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Blancheer de peultjes, velderwtjes en aspergetips 2 minuten.
  5. Halveer de komkommer in de lengte en snij of schaaf in linten.
  6. Giet de pasta af, doe samen met de groenten en komkommer in de schaal en schep door elkaar.
  7. Snij de verse kruiden grof en meng, met de pesto, door de pasta. Breng op smaak met peper.
  8. Verdeel de pangrattato en tuinkers over de pastasalade en serveer lauwwarm.

Tip: oorspronkelijk werd pangrattato gebruikt ter vervanging van Parmezaanse kaas, maar inmiddels is deze ‘armeluisparmezaan’ een veelgebruikte smaakmaker in de Italiaanse keuken. Je kunt pangrattato ook van oud brood maken.