DIY's vogels voederen

Vogels hebben in de winter energie- en vetrijk voedsel nodig. Je kunt ook zelf iets maken om vogels in de winter te voederen. Bijvoorbeeld een vetbol in een leuke vorm, dennenappels met vogelpindakaas- en voer of een spiraal met appelschijfjes, kokosvet en zaden.

Spiraal met vogelvoer

In de winter kunnen de vogels die je tuin of balkon bezoeken wel wat extra voedsel gebruiken. Met deze DIY maak je ze blij met een voedzame combinatie van gedroogde appelschijfjes, kokosvet en verschillende zaden.

Lees meer >

Maak een vetbol in een leuke vorm

Vetbollen zijn ideaal voor allerlei soorten mezen, maar ook huismussen, spechten en spreeuwen zijn er dol op. Je kunt vetbollen natuurlijk kopen, maar zelf maken kan ook! Lees hieronder hoe je makkelijk je eigen 'vetbol' maakt.

Lees meer >

Dennenappels voor vogels

Trakteer de vogels die je tuin of balkon bezoeken eens op deze dennenappels met vogelpindakaas en verschillende granen en zaden. Dit energie- en vetrijke voedsel kunnen ze goed gebruiken in de winter!

Lees meer >

Tips voor een vogelvriendelijke tuin

Wil jij graag wat meer vogels in je tuin verwelkomen? Eigenlijk is het heel simpel: zorg voor voldoende voedsel en water, nestgelegenheid en beschutting en de vogels komen vanzelf. Ook in een kleine tuin! Hieronder lees je onze tips hoe je jouw tuin vogelvriendelijk kunt maken.

Lees meer >