Feestelijke tulband
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 250 g amandelspijs
- 200 g boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
- 125 g witte basterdsuiker
- ¼ tl zout
- 1 tl vanillepasta*
- Rasp van 1 citroen
- 4 eieren
- 200 g bloem + extra om te bestuiven
- 3½ tl bakpoeder*
- 145 g gemengde en gehakte noten
- 100 g cranberry’s (of rozijnen of gedroogde kersen)
- Crema alla mandorla (amandelcrème)*
- Granola chocolade en kokos*
- Poedersuiker
Benodigdheden
- Tulbandvorm emaille, Ø 25 cm*
- Mengkom*
- Garde*
- Mixer
- Spatel*
- Caketester*
- Taartrooster*
- Steelpan*
- Serveerschaal*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eruit.
- Klop de spijs met de boter, basterdsuiker, zout, vanillepasta en citroenrasp in de kom. Meng vervolgens één voor één de eieren door het beslag.
- Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en mix tot een glad en luchtig deeg.
- Meng de noten en cranberry’s met een spatel door het beslag. Houd enkele cranberry’s apart voor de garnering.
- Schep het beslag in de tulbandvorm en bak ca. 65 minuten in de oven. Controleer daarna met de caketester of de tulband gaar is.
- Haal de tulband na enkele minuten uit de vorm en laat afkoelen op het taartrooster.
- Verwarm de crema alla mandorla in de steelpan op laag vuur (niet laten koken).
- Bestrijk de tulband met de crema, bestrooi met granola en bestuif met poedersuiker.
- Serveer de feestelijke tulband op een mooie schaal.