Feestelijke tulband

Feestelijke tulband

Deze rijk gevulde tulband heeft een mooi, winters dakje van amandelcrème, granola en poedersuiker. Een echte kerstklassieker en een feest om te serveren bij de koffie of thee!



Bereidingstijd: 1.5 uur       Aantal personen: ca. 8

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 250 g amandelspijs​ 
  • 200 g boter op kamertemperatuur​ + extra om in te vetten 
  • 125 g witte basterdsuiker​ 
  • ​¼ tl zout​ 
  • 1 tl vanillepasta*​ 
  • Rasp van 1 citroen 
  • 4 eieren​ 
  • 200 g bloem​ + extra om te bestuiven 
  • 3½ tl bakpoeder
  • 145 g gemengde en gehakte noten 
  • 100 g cranberry’s (of rozijnen of gedroogde kersen)​ 
  • Crema alla mandorla (amandelcrème)*​ 
  • Granola chocolade en kokos*​ 
  • Poedersuiker 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. 
  3. Klop de spijs met de boter, basterdsuiker, zout, vanillepasta en citroenrasp in de kom. Meng vervolgens één voor één de eieren door het beslag.
  4. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en mix tot een glad en luchtig deeg. 
  5. Meng de noten en cranberry’s met een spatel door het beslag. Houd enkele cranberry’s apart voor de garnering.  
  6. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak ca. 65 minuten in de oven. Controleer daarna met de caketester of de tulband gaar is.  
  7. Haal de tulband na enkele minuten uit de vorm en laat afkoelen op het taartrooster.
  8. Verwarm de crema alla mandorla in de steelpan op laag vuur (niet laten koken).   
  9. Bestrijk de tulband met de crema, bestrooi met granola en bestuif met poedersuiker. 
  10. Serveer de feestelijke tulband op een mooie schaal.

Bekijk onze artikelen