Leftover-menu

Aardappelkroketjes met amandel

6 stuks, 35 min.

INGREDIËNTEN

• 400 gr koude aardappel-knolselderijrisotto (leftover)
• 100 gr geschaafde amandelen
• 1 ei, losgeklopt
• 2 eetl. roomboter op kamertemperatuur
• scheutje melk
• zonnebloemolie

OOK NODIG

• keukenmachine
pureestamper
• 2 diepe borden
braadslede

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de braadslede in met wat boter.
  2. Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.
  3. Stamp de ‘risotto’ met een scheutje melk en 1 eetl. boter tot een stevige puree. Laat afkoelen.
  4. Rol kroketjes van de puree. Doe het losgeklopte ei in een diep bord en het gehakte amandelschaafsel in het andere bord. Wentel de kroketjes eerst door het losgeklopte ei en rol ze vervolgens voorzichtig door het amandelschaafsel. Voor een dikker korstje herhaal je deze stappen.
  5. Leg de kroketjes in een ingevette braadslede en besprenkel met zonnebloemolie.
  6. Bak in 15-20 min. goudbruin in de oven.

Kalkoenpasteitjes met prei

4-6 personen, 35 min.

INGREDIËNTEN

• 6 pasteibakjes
• 250 gr gebraden kalkoenvlees (leftover)
• ½ prei
• 1 eetl. boter
• 1 bouillonblokje
• ½ l water
• 1 dl slagroom
• paar takjes platte peterselie
• zout en versgemalen zwarte of witte peper
• 3 eetl. maïzena
• paar sprieten bieslook

OOK NODIG

• pan met dikke bodem
pepermolen
• serveerschaal

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven op 200 ºC.
  2. Was de prei en snijd fijn. Verhit de boter in de pan en bak hierin de prei glazig.
  3. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en het water toe. Snijd het kalkoenvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de bouillon.
  4. Voeg de room toe en laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
  5. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de ragout.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Let op, de kalkoen is al gekruid.
  7. Maak een papje van de maïzena en wat water, voeg toe en laat het binden tot een romige ragout. Is deze te dun? Voeg dan nog wat maïzenapapje toe tot de gewenste dikte.
  8. Verwijder het kapje van de pasteibakjes. Zet de bakjes en kapjes enkele minuten in de oven.
  9. Vul de bakjes met de ragout, knip er wat bieslook over en leg het kapje er op. Serveer met de aardappelkroketjes.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.