‘Risotto’ van aardappel en knolselderij met truffel
INGREDIËNTEN
• 1 grote selderijknol van ca. 900 gr
• 1 kg vastkokende aardappelen
• 2 l water
• 2 paddenstoelenbouillonblokjes
• 1 eetl. truffelcrème
• ca. 10 blaadjes verse salie
• 1 dl slagroom
• 2 eetl. roomboter
• olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper
ZO MAAK JE HET
- Schil de aardappelen en selderijknol en snijd in blokjes van 1/2 cm.
- Breng in een kookpan het water met de bouillonblokjes aan de kook en laat heel zachtjes doorkoken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de aardappel en knolselderijblokjes op laag vuur glazig.
- Blus af met wat bouillon en laat zacht koken, voeg steeds wat bouillon toe totdat de blokjes gaar zijn.
- Giet overtollig vocht af en schep voorzichtig de truffelcrème door de ‘risotto’.
- Voeg de room toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak in de koekenpan de blaadjes salie in de boter krokant. Garneer hier de risotto mee.
Tip: Heb je nog wat restjes over? Maak deze heerlijke aardappelkroketjes uit ons leftover-menu.
OOK NODIG
• dunschiller
• keukenmes
• pan met dikke bodem
• kookpan
• pollepel
• pepermolen
• koekenpan
• serveerschaal