Ontbijtmuffins met speculaaskruiden

Voor 12 muffins
Ingrediënten:
• 200 gr tarwebloem
• 100 gr suiker
• 2 tl bakpoeder*
• 1 flinke el speculaaskruiden*
• snuf zeezout
• 100 gr zachte roomboter + extra om in te vetten
• 2 grote eieren, los geklopt
• 1 tl vanille-extract*
• citroenrasp van 1 citroen
• handje amandelen, grof gehakt
Benodigdheden: kommen*, houten lepel* of spatel*, fijne rasp*, ijsbolknijper*, bakplaat voor 6 muffins*, papieren cakevormpjes*
*verkrijgbaar bij Dille & kamille
Bereiding:
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor op 175˚ C. Vet de muffinvorm in met wat boter en plaats de papieren cakevormpjes er in. Door de boter blijven de vormpjes mooi op hun plaats.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden en zout in een kom.
- Meng de eieren met het vanille-extract en de citroenrasp in een andere kom. Voeg toe aan de droge ingrediënten.
- Doe de boter erbij en meng alles tot een mooi beslag.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes. Dat gaat heel handig met een ijsbolknijper!
- Bestrooi de muffins met grof gehakte amandelen.
- Bak de muffins 15-20 minuten in de oven.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/