Heerlijke, vegetarische lasagne

Eerlijk, puur en vooral erg lekker: daar gaat het om bij zelfgemaakt, Italiaans eten. Koken met liefde en aandacht, met lokale, ambachtelijk geteelde of bereide producten. Maak eens zelf dit recept voor vegetarische lasagne: het allerlekkerste comfort food en je mist het vlees echt niet. Onze tip? Maak lekker veel, en vries wat er over is in. Zo heb je altijd een stukje Italië in huis!

Voor 6 personen

Bereidingstijd 45-50 min + 30-35 min oventijd

Vegetarische lasagne

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 250 g lasagnebladen, droog of vers
  • 3 knoflooktenen
  • 250 g ricotta
  • Gemalen nootmuskaat
  • Mozzarella of andere, geraspte kaas
  • Parmezaanse kaas
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 takjes fijngesneden basilicum
  • Olijfolie
  • Pijnboompitten (handvol)
  • Zout & peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat olijfolie in de pan en bak de verse spinazie met de geperste knoflook, tot de spinazie helemaal geslonken is.
  • Giet het extra vocht af.
  • Maak in een andere pan de tomatensaus van de gepelde tomaten, een knoflookteen, zout, peper en fijngesneden basilicum
  • Pak de ovenschaal en begin met laagjes maken.
  • Start met de tomatensaus en besprenkel dit met wat Parmezaanse kaas. Leg hier 2 of 3 lasagnebladen naast elkaar op (de hoeveelheid hangt van je ovenschaal af)
  • Hier bovenop leg je een laag spinazie en ricotta, met wat gemalen nootmuskaat. Ook hier leg je lasagnebladen op.
  • Daarna maak je weer een laag tomatensaus en Parmezaanse kaas met bladen, enzovoort. Dit herhaal je tot je ongeveer 4 lagen hebt.
  • Beëindig met mozzarella of geraspte kaas.
  • Besprenkel de lasagne met olijfolie en bestrooi met peper en pijnboompitten.
  • Bak de lasagne ongeveer 30-35 min in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.

Geniet ervan!