Pansotti met walnotensaus

Leuk om zelf te maken (en heerlijk om vervolgens op te eten): pasta gevuld met spinazie en pompoen. De walnotensaus die je op het laatst toevoegt, maakt de pansotti nog lekkerder!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g pastameel*
  • 5 eieren
  • Olijfolie*
  • Zout*
  • Bloem
  • 400 g spinazie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • Verse tijm
  • 400 g pompoen in kleine blokjes
  • Potje walnotensaus Salsa di noci*
  • Parmezaanse kaas
  • Handje geroosterde walnoten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

Bereidingstijd is 60 minuten

  1. Maak het deeg voor de pasta (zie de verpakking van het pastameel) en rol het dun uit met de pastamachine. Gebruik hiervoor de roller voor lasagnevellen.
  2. Snij met het deegwieltje vierkantjes van 7 x 7 cm uit het deeg en leg ze op de, met bloem bestoven, schone theedoek.
  3. Doe wat olijfolie in een pan, voeg de spinazie, fijngesneden knoflook, wat geriste tijm, zout en peper toe en verhit kort op hoog vuur. 
  4. Schep het geheel in de zeef en duw er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  5. Kook de blokjes pompoen tot ze gaar zijn. 
  6. Leg op ieder vierkantje deeg een bergje spinazie en pompoen. Vouw de vierkantjes als een driehoek dicht en druk de randen goed aan (eventueel met wat water).   
  7. Kook de pansotti in water, of groentebouillon, beetgaar. 
  8. Schep, direct na het afgieten, de walnotensaus door de pasta. Garneer met de Parmezaanse kaas, geroosterde walnoten en takjes tijm. 

Bekijk de producten uit dit recept: