Picknick in Dille stijl

Wij geven je graag wat tips voor een low-waste picknick, met lekkere recepten, tips voor unieke picknick plekjes van onze Dille-teams in Nederland, België en Duitsland. Én een planning waarmee je een paar bijzondere drankjes en hapjes kunt voorbereiden.  Ga direct naar:

Stap 1: Duurzame picknick benodigdheden
Stap 2: Zo neem je alles mee
Stap 2: Lekkere picknick recepten
Stap 4: Tips voor leuke picknick plekjes

Stap 1: Duurzame picknick benodigdheden 

Borden 
Met onze duurzame alternatieven voor wegwerpplastic organiseer je gemakkelijk een plasticvrije picknick. Neem bijvoorbeeld ons servies mee van emaille. Dit materiaal is sterk en licht van gewicht, net als onze borden van bamboe.  

Bestek 
Voor bestek kan je kiezen voor onze bamboe vorken, messen en lepels. Goed om te weten: bamboe is een duurzaam materiaal, deze tropische grassoort groeit na het oogsten steeds weer aan. Bovendien is het sterk, licht van gewicht, makkelijk schoon te maken en het neemt geen vocht op. Het ideale alternatief voor plastic!

Picknickmand
Om al je borden, kopjes, bestek en eten mee te nemen is een grote picknickmand natuurlijk onmisbaar. We hebben grote picknickmanden met deksels van palmblad of wilgenteen

Stap 2: Zo neem je alles mee

Fruit, rauwkost, noten, olijven, dips en iets kouds te drinken: je neemt het allemaal makkelijk mee naar buiten met onze handige picknicktips! 

Tip 1: Rauwkost en dip in één beugelpot 
Vul een paar beugelpotten met een dip zoals hummus of tzatziki. Snij bleekselderij, komkommer of wortel in reepjes en zet deze rechtop in de dips. In een picknickmand of stevige tas neem je de gevulde potten makkelijk mee. 

Picknicktip 2: Muffinvorm als serveerschaal 
Doe verschillende soorten fruit, rauwkost, noten, olijven en dips in de muffinvorm. Zo kan je alles in één keer mee naar buiten nemen en heb je geen aparte bakjes en schaaltjes meer nodig. Dat scheelt sjouwen! 

Tip 3: Koude drankjes 
Vul een beugelfles met water, schijfjes citroen en een paar blaadjes munt (of een andere lekkere combinatie). Zet de fles een paar uur voor je gaat picknicken in de koelkast of leg ‘m in de vriezer. Zo kan je tijdens de picknick genieten van een koud drankje.     

Bekijk hier onze artikelen voor de picknick

Stap 3: De lekkerste picknick recepten 

Een goede voorbereiding is het halve werk! En voor een echte home-made picknick kan je allerlei eten thuis maken en meenemen. Bekijk hier onze suggesties voor een heerlijk picknick-menu. 

Sprankelend gemberbier

Maak zelf gemberbier met een groot stuk biologische gember, rietsuiker, citroen en water. En ondanks wat de naam doet vermoeden, is gemberbier niet of slechts zeer licht alcoholisch. Het is vooral een heerlijk verfrissend drankje wat je ook zelf kan maken. Je maakt het gemberbier wat langer van tevoren zodat het kan fermenteren, hierdoor krijg je die lekkere prik.

Bekijk het hele recept hier

Hapjes om alvast voor te bereiden

  • Maak een bijzonder borrelhapje: labneh balletjes! Je kruidt ze met verschillende specerijen zoals paprikapoeder, chilipoeder, chilivlokken, dille of sesamzaad.  
  • Maak heerlijke humus in drie verschillende smaken volgens dit recept! Lekker voor op brood, of om groente in te dippen.
  • Voor bij het kaasplankje kan je dit recept maken van zelfgemaakte appelgelei met Earl Grey.  
  • Voor een verfrissende bite maak je deze pickle maken van zoetzure zomergroente.  

Deze recepten kunnen meteen in de picknickmand!

Of vul je mand met deze lekkerijen uit onze winkel

Bekijk hier ons lekkere eten voor de picknick

Stap 4: Tips voor leuke picknick plekjes 

Nu je al je eten en drinken en drinken hebt gemaakt en samen met het servies je grote picknickmand is gevuld, is het tijd om op pad te gaan! Wij hebben de picknick hotspots van 16 van Dille-teams in 16 steden gebundeld in een blog.

Wandel bijvoorbeeld naar de grootste Japanse tuin van Europa in Hasselt, strijk neer op het heuveltje van de Middeleeuwse Burcht in Leiden of geniet van de rijke historie in en rondom het Stadspark van Maastricht.

Alle picknicktips lees je hier.