De kruiden en specerijen van Dille & Kamille

Sinds onze eerste winkel in 1974 kan je bij Dille & Kamille terecht voor de lekkerste kruiden en specerijen. Van anijszaad en basilicum tot rozemarijn, nootmuskaat en zwarte peper: kruiden en specerijen zijn echte smaakmakers en onmisbaar in je keuken!

Oorsprong

Ze komen van over de hele wereld en hebben een enorme rijkdom aan geuren en smaken: kruiden en specerijen. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee?

  • Kruiden komen vaak uit Europa, uit landen met een gematigd kli­maat. Ze bestaan uit de - hele of gehakte - blaadjes en steeltjes van groene planten: denk aan oregano, tijm, peter­selie en laurier.
  • Specerijen hebben een langere reis achter de rug: ze zijn afkomstig uit de (sub)tropen. Het zijn (meestal gedroogde) zaden en peulen, bast, wortels en bloemknoppen. Kruidnagel, gember, kaneel, nootmuskaat, koriander en mosterdzaad zijn slechts een paar voorbeelden van specerijen.

Onze kruiden en specerijen

De kruiden en specerijen van Dille & Kamille zijn 100% biologisch. Bovendien bevatten ze geen toegevoegd zout waardoor ze niet alleen erg lekker, maar ook een verantwoorde keuze zijn. Ons assortiment bestaat uit 32 pure (enkelvoudige) kruiden en specerijen in zakjes en 32 kruidenmixen in een blikje.
Door dit ruime aanbod vind je bij Dille & Kamille niet alleen de klassiekers, zoals zwarte peper, basilicum, kaneel en nootmuskaat, maar ook verrassende kruidenmixen zoals bijvoorbeeld een mix voor smoohies of chai lattes, granolakruiden, patatas bravas mix, een mix om guacamole, hummus of aïoli mee te maken en nog heel veel meer!

Koken en bakken

Wij worden heel erg blij van een fijn geordend kruidenkastje. Al die heerlijk geurende kruiden en specerijen in mooie kruidenpotjes nodigen uit om lekker te gaan koken en bakken. Een lekkere soep of quiche om samen van te genieten of een appeltaart om je buren mee te verrassen: als je iets kookt of bakt met aandacht maak je van eten echt een feestje!

Daarbij creëer je met behulp van kruiden en specerijen in je eigen keuken een wereld aan smaken en geuren. Heb je zin in Italiaans, Spaans, Frans, Aziatisch, Indiaas, Thais, Noord-Afrikaans of Zuid-Amerikaans eten? Met kruiden en specerijen breng je allerlei wereldgerechten in een handomdraai op de juiste smaak.

Recepten

Heb je zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Wij hebben een aantal lekkere recepten met kruiden en/of specerijen voor je verzameld.

Meer inspiratie

Wil je meer lezen over kruiden en specerijen of er een verrassende DIY mee maken? Bekijk hier onze tips!

Verpakking en weggooiadvies

Onze kruiden en specerijen zijn duurzaam verpakt. De enkelvoudige kruiden en specerijen zijn verpakt in “Paperwise” papieren blokbodemzakjes. Dit papier is gemaakt van plantaardig restmateriaal. Om voldoende barrière te creëren, en daarmee de versheid van de kruiden te waarborgen, heeft de binnenkant van het zakje een biologisch afbreekbare biofilm. Deze verpakking is industrieel composteerbaar conform EN13432. Gelieve de afvalwijzer van je eigen gemeente te raadplegen, om te checken of deze bij het GFT-afval gescheiden kan worden. Deze verpakking is vooralsnog niet thuis composteerbaar.

De kruidenmixen zijn verpakt in een stalen blikje dat voor meer dan de helft uit gerecycled staal bestaat. Het FSC-papieren etiket (zonder permanente belijming) is eenvoudig afneembaar waardoor het blikje, als het leeg is, makkelijk her te gebruiken is.