Stroopcake met peer en gingercurd topping

Stroopcake met peer en gingercurd topping

Bij ons Dille café in Eindhoven en Maastricht kun je een heerlijk kopje koffie of thee drinken met wat lekkers. Al dat lekkers bakken zij zelf mét allerlei producten uit ons eigen assortiment.
Zo bakte Tom uit Dille & Kamille Eindhoven deze heerlijke appelstroopcake met onder anderen onze eigen gingerbread kruiden! Kom jij ook eens langs in één van onze cafés?


Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 330g bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder*
  • 0,5 theelepel baking soda*
  • 0,5 theelepel zout*
  • 2 eetlepels gingerbreadkruiden*
  • 225ml zonnebloemolie
  • 200g lichtbruine basterdsuiker
  • 100g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 300g appelstroop
  • 2 peren
  • 120ml melk

Voor de topping:

  • 125g roomkaas
  • 125ml slagroom
  • 1 eetlepel gembercurd*

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en gingerbreadkruiden in een beslagkom.
  2. Pak een nieuwe beslagkom en meng hierin de stroop, zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker en kristalsuiker. Goed opkloppen tot een luchtig beslag.
  3. Rasp de peren (met schil) en voeg dit toe aan het stroopmengsel.
  4. Voeg de helft van het bloemmengsel samen met het stroopmengsel en mix dit samen.
  5. Voeg de melk toe aan je beslag.
  6. Voeg nu de andere helft van het bloemmengsel toe aan je beslag.
  7. Vet twee springvormen (24cm) in met boter en bekleed de bodem met een velletje bakpapier.
  8. Verdeel het beslag over de 2 vormen.
  9. Bak de cakes af op 170 graden voor 35 minuten.
  10. Voor de topping mix je de roomkaas luchtig.
  11. Voeg de slagroom toe en mix dit tot een luchtige topping.
  12. Zorg dat de cakes goed zijn afgekoeld, verdeel daarna de roomkaastopping over de cakes.
  13. Smelt de gembercurd en verdeel dit over de roomkaastopping.
    Geniet van een heerlijk stukje appelstroopcake!