Stroopcake met peer en gingercurd topping
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 330g bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder*
- 0,5 theelepel baking soda*
- 0,5 theelepel zout*
- 2 eetlepels gingerbreadkruiden*
- 225ml zonnebloemolie
- 200g lichtbruine basterdsuiker
- 100g kristalsuiker
- 3 eieren
- 300g appelstroop
- 2 peren
- 120ml melk
Voor de topping:
- 125g roomkaas
- 125ml slagroom
- 1 eetlepel gembercurd*
Benodigdheden
- 2x Mengkom*
- Garde*
- Blokrasp*
- 2x springvormen (24 cm)*
- Bakpapier
- Pannenlikker*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Meng de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en gingerbreadkruiden in een beslagkom.
- Pak een nieuwe beslagkom en meng hierin de stroop, zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker en kristalsuiker. Goed opkloppen tot een luchtig beslag.
- Rasp de peren (met schil) en voeg dit toe aan het stroopmengsel.
- Voeg de helft van het bloemmengsel samen met het stroopmengsel en mix dit samen.
- Voeg de melk toe aan je beslag.
- Voeg nu de andere helft van het bloemmengsel toe aan je beslag.
- Vet twee springvormen (24cm) in met boter en bekleed de bodem met een velletje bakpapier.
- Verdeel het beslag over de 2 vormen.
- Bak de cakes af op 170 graden voor 35 minuten.
- Voor de topping mix je de roomkaas luchtig.
- Voeg de slagroom toe en mix dit tot een luchtige topping.
- Zorg dat de cakes goed zijn afgekoeld, verdeel daarna de roomkaastopping over de cakes.
- Smelt de gembercurd en verdeel dit over de roomkaastopping.
Geniet van een heerlijk stukje appelstroopcake!