Koekjes met amandelschilfers

Ingrediënten:
• 350 g bloem
• 250 g boter
• 200 g suiker
• 2 eieren
• 1 mespunt zout
• 1 zakje vanillesuiker
• amandelschilfers

Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter in een schaal.
  2. Voeg 1 ei en de bloem toe en kneed het geheel tot een deegbal.
  3. Warm de oven voor op 175°C
  4. Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm 
  5. Steek vormpjes uit.
  6. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers om ze vervolgens terug met losgeklopt ei te bestrijken.
  7. Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet +/- 15 min in de oven.
  8. Laat afkoelen op een taartrooster.
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille