Koekjes met amandelschilfers
Ingrediënten:
• 350 g bloem
• 250 g boter
• 200 g suiker
• 2 eieren
• 1 mespunt zout
• 1 zakje vanillesuiker
• amandelschilfers
Benodigdheden: beslagkom*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter in een schaal.
- Voeg 1 ei en de bloem toe en kneed het geheel tot een deegbal.
- Warm de oven voor op 175°C
- Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
- Steek vormpjes uit.
- Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers om ze vervolgens terug met losgeklopt ei te bestrijken.
- Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet +/- 15 min in de oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille